​​Sorana Cîrstea, locul 51 WTA, a fost învinsă, vineri, cu scorul de 6-2, 7-5, de rusoaica Maria Sharapova, locul 22 WTA, în turul al doilea al US Open. În urma acestui rezultat, România a rămas fără vreo reprezentantă pe tabloul feminin de simplu al ultimului Grand Slam al anului.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sharapova s-a impus după un meci care a durat o oră şi 50 de minute. Partida s-a terminat după miezul nopţii, la New York. Cîrstea a servit pentru a trimite meciul în decisv, la 5-4, dar românca a pierdut toate cele trei game-uri care au urmat şi întâlnirea.

Învinsa va primi un premiu de 93.000 de dolari şi 70 de puncte WTA. Următoarea adversară a rusoaicei va fi letona Jelena Ostapenko, a zecea favorită a turneului american.

Nicio jucătoare din România nu a ajuns în turul al treilea al US Open, la simplu. Simona Halep, locul I WTA, şi Monica Niculescu, locul 61 WTA, au fost învinse în turul I, în timp ce Cîrstea, Irina Begu, locul 59 WTA şi Ana Bogdan, locul 83 WTA, au părăsit competiţia în turul al treilea, transmite News.ro.

Rezumatul partidei Sorana Cîrstea vs Maria Sharapova: