​​Revenirea lui Andy Murray la un turneu de Grand Slam s-a terminat în turul secund al US Open, după ce acesta a fost învins de spaniolul Fernando Verdasco, locul 32 ATP, în patru seturi, scor 5-7, 6-2, 4-6, 4-6. Partida a durat trei ore și 26 de minute.

HotNews.roFoto: Hotnews

Andy Murray, aflat în prezent pe locul 382 ATP, a avut norocul de a întâlni un adversar mai slab cotat în primul tur, unde a trecut de James Duckworth, locul 448 mondial, cu scorul de 6-7, 6-3, 7-6, 6-3.

În condiții de caniculă, britanicul s-a luptat din răsputeri, însă nu a reușit să îi facă față ibericului în vârstă de 34 de ani. Umiditatea foarte ridicată de pe stadionul Arthur Ashe și lipsa meciurilor de cinci seturi de la revenirea în circuit, l-au făcut pe fostul lider mondial să pară extenuat. Pauzele luate de Andy între puncte au părut mai lungi ca oricând și deși a afișat poate cel mai bun tenis al său de la revenire, Verdasco s-a dovedit a fi prea puternic în acest moment pentru scoțian.

Fernando Verdasco a câștigat 125 de puncte în timpul meciului, cu cinci mai multe decât jucătorul din Marea Britanie, diferența fiind făcută de loviturile direct câștigătoare: 52 (față de 35 ale lui Andy).

În turul următor, Fernando Verdasco îl va întâlni pe favoritul numărul trei al turneului de la US Open, Juan Martin Del Potro.

Acesta a fost doar al cincelea turneu pentru Andy Murray de la revenirea sa din luna ianuarie, după ce a fost operat la șold.