Egalitatea dintre bărbați și femei pe terenul de tenis a "atins" un nou episod, de această dată nefiind vorba însă de aspectul financiar. În timpul meciului cu Johanna Larsson din turul întâi de la US Open, Alize Cornet și-a dat seama că a luat pe ea tricoul invers. L-a dat jos și a rezolvat problema, însă a fost avertizată (cod violation) de arbitrul de scaun. Doar bărbații se pot schimba pe teren, este motivația regulamentului.

Alize Cornet, fara tricou pe terenul de jocFoto: captura eurosport

Christian Rask, arbitrul din scaun, a luat această decizie cu zâmbetul pe buze, însă nu a fost deloc o glumă. Decizia a nemulțumit-o pe Alize Cornet, franțuzoaica comentând în contradictoriu cu Rask.

Ce a comentat Judy Murray (mama lui Andy Murray) pe Twitter: "Alize revenise pe teren după o pauză cauzată de căldura intensă cu tricoul pus invers. S-a schimbat pe teren. A primit avertisment pentru comportament nesportiv... Dar bărbaţii se pot schimba de tricou pe teren".

Cu tricoul invers sau nu, Cornet a pierdut meciul cu Larsson, scor 4-6, 6-3, 6-2.

În comparație, Roger Federer, Rafael Nadal sau Novak Djokovic se schimbă nestingheriți pe terenul de joc, fără ca acest lucru să fie interzis.

Momentul în care Alize Cornet își dă tricoul jos pe terenul de joc: