​Mai mulţi sportivi participanţi la US Open s-au declarat extrem de afectaţi de canicula de la orele de disputare a meciurilor. Argentinianul Leonardo Mayer a declarat, după ce a abandonat în primul tur, că simţea că o să moară dacă va continua, iar daneza Caroline Wozniacki a spus că a rezistat imaginându-se “bând o margarita pe plajă”, relatează AFP, conform News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pe tabloul masculin s-au înregistrat mai multe abandonuri din cauza temperaturii şi umidităţii ridicate.

Mayer a abandonat în setul patru al confruntării cu Laslo Djere, la scorul 6-4, 6-4, 4-6, 2-1 pentru sârb. “Eram extrem de afectat de căldură. Doar nu era să mor pe teren, tenisul nu este pentru asta. În vestiar, am văzut câteva persoane stand întinse, ca mine. Este foarte greu. Nu mai puteam”, a declarat Mayer.

Italianul Stefano Travaglia a abandonat la scorul de 6-2, 2-6, 7-6 (6), 3-0 pentru adversarul său din primul tur, Hubert Hurkacz (Polonia). “Erau 36, 37 de grade, dar pe teren era şi mai cald. Să ai 25 de secunde între puncte pe această vreme este ceva imposibil. Iar umiditatea a fost foarte ridicată. A fost greu. Sper ca la următorul meu turneu să nu mai fie atât de cald”, a spus sportivul.

Pe tabloul feminin, sportiva franceză Alize Cornet, învinsă în primul tur de Johanna Larsson, scor 4-6, 6-3, 6-2, a calificat condiţiile meteo drept “de coşmar”. Cornet a plâns pe marginea terenului şi le-a spus doctorilor că îi vine să vomite şi că o dor capul şi oasele.

Daneza Caroline Wozniacki, calificată în turul doi după un meci de două seturi cu Samantha Stosur, scor 6-3, 6-2, a vorbit despre cum reuşeşte să facă faţă căldurii: “Am încercat să mă răcoresc între ghemuri, am folosit gheaţă. Mă gândesc doar că sunt pe plajă, că am o margarita în mână, viaţa e frumoasă…”

Petra Kvitova, victorioasă în faţa Yaninei Wickmayer, scor 6-1, 6-4, a declarat că nu se aştepta să fie atât de cald. “Am avut noroc să joc în primul meci al zilei (de marţi). Ştiam că va fi foarte cald, dar nu-mi imaginam cât de oribilă a fost căldura”, a afirmat ea.

Spre deosebire de alţi sportivi de la US Open, japoneza Naomi Osaka a declarat că nu înţelege de ce se plânge toată lumea. “Toată lumea se plânge de căldură. Eu m-am gândit că nu a fost atât de rău. Verile în Florida sunt mult mai grele”, a spus Osaka.

Pentru a preveni alte probleme, Asociația de Tenis a Statelor Unite (USTA) acordă jucătorilor din turneul masculin o pauză de 10 minute între al treilea și al patrulea set, în cazul în care echipa medicală a competiției consideră că este necesară.