Serena Williams (36 de ani, 21 WTA) a fost anunţată că nu se va putea prezenta în costumul controversat şi la ediţia viitoare a turneului de la Roland Garros. Iar vestea a fost dată chiar de preşedintele Federaţiei Franceze de Tenis, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Întrebat dacă Serenei i se va permite să joace şi la ediţia din 2019 în echipamentul care i-a atras foarte multe critici în acest an, Bernard Guidicelli a fost cât se poate de sincer şi direct: "Echipamentul Serenei din acest an, de exemplu, nu va mai fi acceptat de acum încolo. Trebuie să respecţi jocul şi locul", a declarat omul care se ocupă de destinele tenisului din Franţa.

În luna mai, Serena a întors foarte multe priviri şi a provocat o controversă uriaşă când, alături de sponsorul Nike, a decis să se prezinte pe zgura pariziană îmbrăcată într-un costum Catwoman, complet negru, cu o linie roşie în jurul brâului. Iar majoritatea fanilor au considerat că echipamentul nu are ce să caute pe un teren de joc, puţini fiind cei care au fost de acord cu alegerea marii campioane americane.

Revenită în circuit, la acea vreme, după o pauză de două luni, Serena a fost nevoită să se retragă din turneu înaintea meciului din optimi, cu Maria Şarapova, acuzând probleme la spate.

Trei titluri la Roland Garros are Serena Williams în palmares (2002, 2013 şi 2015).