Jucătoarea română de tenis Alexandra Cadanţu (28 ani), care ocupă locul 250 în clasamentul mondial la simplu, a anunţat pe Facebook că începe o campanie ''gofundme'', de strângere de fonduri, pentru a-şi relansa cariera, potrivit Agerpres.

Alexandra Cadantu si Elena BogdanFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Cadanţu aminteşte că a fost timp de trei ani în top 100 WTA, dar apoi a avut parte de multe accidentări care au făcut-o să coboare în clasament: ''Am reuşit să stau 3 ani printre primele o sută de jucătoare din lume şi am ajuns cel mai sus pe poziţia 59. Din păcate, chiar din anul acela '2014' am avut parte de multe accidentări care nu mi-au mai permis să joc sută la sută. Au fost perioade în care mă retrăgeam săptămânal de la turnee, plătind amenzi, dar rămâneam înscrisă mereu în speranţa că voi juca săptămâna următoare. Acesta este motivul pentru care nu am reuşit să joc niciun meci 100% fizic în ultimii 4 ani''.

''Al doilea motiv şi cel pentru care am ales să deschid aceasta campanie 'gofundme' este că îmi doresc o echipă cu care să mă pregătesc full-time, să nu mai fiu nevoită să merg singură la turnee, fără antrenor, pentru ca toate astea să îmi dea şansa de a juca din nou la cel mai înalt nivel. Acum sunt sănătoasă, de câteva luni joc fără dureri, nu am mai avut retrageri, ceea ce este minunat ... şi sunt pregătită să dau totul pentru tenis de acum înainte'', mai spune Cadanţu în mesajul său.

Cadanţu (234 WTA la dublu) are în palmares o finală WTA la simplu, în 2012, la Monterrey, un titlu WTA la dublu, în 2014, la Bucureşti, alături de Elena Bogdan, şi alte două finale WTA la dublu, în 2012 la fes, alături de Irina Begu, şi în 2016, la Bucureşti, alături de poloneza Katarzyna Piter.

Alexandra Cadanţu nu este prima jucătoare română care apelează la o campanie ''gofundme'', recent şi Elena Bogdan începând o astfel de acţiune.