Simona Halep a cucerit la Rogers Cup al treilea său titlu din acest sezon, iar motivația sa este la cel mai înalt nivel. Liderul mondial a declarat, într-un interviu pentru site-ul WTA, că este în continuare motivată să câștige trofee, chiar dacă și-a trecut în palmares un titlu de Grand Slam. "Nu am câştigat 20 de titluri de Grand Slam pentru a-mi pierde motivaţia. Am câştigat doar unul. Încă sunt motivată să fiu mai bună şi să câştig în continuare, dacă e posibil", a spus Halep.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Ambele meciuri au fost incredibil de bune", a spus Simona Halep, referindu-se la finalele jucate împotriva americancei Sloane Stephens la Roland Garros și Rogers Cup.

"Mă face să joc mai bine de fiecare dată când ne întâlnim. E un lucru extraordinar pentru mine. Simt că şi-a îmbunătăţit mentalitatea. E o jucătoare puternică, e complexă, are toate calităţile'', a declarat Halep după finala de la Montreal, citată de site-ul WTA.

Despre ultimul game al finalei de la Montreal

"La 5-4 mi-am zis că trebuie să servesc tare, pentru că în timpul meciului a fost cam moale. Am avut un pic de durere, mi-a fost greu să lovesc constant. În ultimul game am vrut să lovesc tare şi am fost norocoasă să reuşesc un as la minge de meci", a mai spus Halep, după cel de-al treilea titlu câştigat anul acesta, după cele de la Shenzhen şi Roland Garros.

Ce a spus despre eliminarea de la Wimbledon

"Am început să fiu mai relaxată pe teren. Nu mă mai gândesc aşa de mult la rezultat şi poate din acest motiv pot câştiga meciurile. Am avut o pauză lungă după Roland Garros. La Wimbledon am fost un pic dezamăgită, nu mi-am dorit cu adevărat să fiu pe teren după acel mare succes. Am pierdut după ce am avut o minge de meci şi am fost un pic tristă după turneu. Dar am uitat totul, nu m-am atins de rachetă timp de aproape trei săptămâni şi am revenit proaspătă, cu dorinţa de a juca din nou meciuri oficiale şi acesta a fost un lucru bun'', a mai spus Halep, care a părăsit Grand Slam-ul londonez în turul al treilea, după 6-3, 4-6, 5-7 cu Su-Wei Hsieh.

Halep: "Am câștigat doar un Grand Slam. Încă sunt motivată să fiu mai bună"

"Nu am câştigat 20 de titluri de Grand Slam pentru a-mi pierde motivaţia. Am câştigat doar unul. Încă sunt motivată să fiu mai bună şi să câştig în continuare, dacă e posibil. La Wimbledon nu a fost o problemă de motivare în cazul meu, am fost prea fericită. Aşteptam de mulţi ani acest moment şi pierdusem trei finale înainte. Când s-a întâmplat, în cele din urmă, am fost prea fericită şi prea relaxată. A trebuit să muncesc un pic ca să revin, am început cu sala, iar apoi am intrat pe teren'', a precizat liderul mondial.

Simona Halep a câștigat, duminică, turneul Rogers Cup de la Montreal, după o victorie în trei seturi împotriva americancei Sloane Stephens, scor 7-6 (6), 3-6, 6-4. Românca și-a trecut în palmares al 18-lea trofeu al carierei și al treilea din acest an, după cele de la Shenzhen și Roland Garros. Liderul mondial a mai disputat alte două finale în 2018, la Australian Open și Roma.

Simona Halep a câștigat de-a lungul carierei 18 turnee: Rogers Cup (Premier 5) Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA) - 2018, Madrid (Premier Mandatory - 2017), Montreal (Premier 5), București (WTA) Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), București (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) și Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele șase în 2013.

Simona a mai jucat 14 finale: la Roma (Premier 5), Australian Open (Grand Slam) - 2018, Beijing (Premier Mandatory), Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5), în 2017, Toronto, Rogers Cup (ambele de categorie Premier 5), în 2015, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 și Fes (WTA), în 2011 și 2010.

S-ar putea să te intereseze și:

VIDEO Rogers Cup: Simona Halep vs Sloane Stephens 7-6 (6), 3-6, 6-4 / Halep, campioană la Montreal după o finală memorabilă

VIDEO Simona Halep, deranjată de fanii care au scandat în timpul finalei de la Montreal: "Data viitoare când veniţi pe un teren de tenis, vă rog să respectaţi această încăpere"

Simona Halep, după programul încărcat de la Rogers Cup: "A fost un efort extraordinar. Simt că la un asemenea nivel trebuie să fie o zi liberă între meciuri"

Clasamentul WTA: Simona Halep, în continuare lider - Avans de 1.926 de puncte față de Caroline Wozniacki