Ilie Năstase a vorbit, luni, despre performanța reușită de Simona Halep la Rogers Cup, dar și despre o declarație recentă a antrenorului Serenei Williams, Patrick Mouratoglou, care este de părere că aproape nimeni nu ştie cine e numărul 1 mondial acum, în tenisul feminin. "Cred că Serena Williams nu o să mai fie niciodată numărul 1, după mine. A spus-o şi domnul Ţiriac, dacă cineva e gras, e gras. Ce să-i facem?", a spus Ilie Năstase, la Pro X.

Ilie NastaseFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

"Şi eu am avut declaraţii d-astea, mai deplasate, dar nu ştiu de ce spune (n.r. - Patrick Mouratoglou) treaba asta. Probabil că are probleme că nu mai e numărul 1 (n.r. - Serena Williams) şi e altcineva. Şi cred că nu o să mai fie niciodată numărul 1, după mine. A spus-o şi domnul Ţiriac, dacă cineva e gras, e gras. Ce să-i facem? E vina noastră dacă ea a vrut să înceapă mai repede înainte să piardă kilogramele pe care le-a pus în timpul sarcinii? Nu e vina noastră", a declarat Năstase, la Pro X, potrivit News.ro.

Ce a spus Patrick Mouratoglou

"Cred că schimbările de lider dăunează tenisului! Fanii au nevoie de staruri pe care să le privească drept modele. Aproape nimeni nu ştie cine e lider mondial acum. Lipseşte constanţa. Publicul vrea să privească rivalităţi mari.

Nu poţi construi un superstar! Ori eşti, ori nu eşti! Evident, sunt multe jucătoare bune, inclusiv la academia mea. Dar au ceea ce le trebuie pentru a deveni superstaruri? E greu de zis", a comentat Mouratoglou, pentru Tennis Magazine, potriviti Digi Sport.

Năstase este de părere că Simona Halep ar trebui să se retragă de la Cincinnati. Liderul mondial urmează să evolueze în această săptămâna la competiția din Ohio (SUA), unde este acceptată direct în turul la doilea. Halep va juca împotriva învingătoarei dintre Irina-Camelia Begu (55 WTA) și Ajla Tomljanovic (60 WTA).

"E bine să mergi la US Open cu nişte turnee câştigate, pentru încredere, mai ales că anul trecut ea nu a avut performanţă acolo. Eu cred că ea ar fi bine să se retragă la Cincinnati. A jucat prea mult. Când câştigi joci până duminică şi luni o iei de la capăt. Norocul ei că intră în turul al doilea. Dar e obosită. Declaraţiile ei m-au surpins, că ea a spus că joacă mai bine obosită. Are atâtea puncte avans că nu mai contează (n.r. - că a fost finalistă anul trecut)", a precizat Năstase.

Ilie Năstase, despre scandarile anti-PSD din timpul finalei de la Montreal

"Nu avea de-a face cu finala de acolo. Mai ales că e un cuvânt urât şi era un meci de fete. Bineînţeles că numai Simona a înţeles. Mi se pare un pic deplasat şi ne-am încurcat cu cuvântul ăsta care mie nu prea îmi place. Dar dacă place la ceilalţi care comentează pe Facebook, nu e problema mea. Nu trebuie să comentăm. Eu consider că cei care sunt pe Facebook şi Instagram sunt acum egali cu ăia mai deştepţi. Dacă ar veni unul să spună, nu ar înjura în faţa ta. Dar pe Facebook sau pe Instagram te înjură, că nu eşti în faţa lui", a mai declarat fostul jucător de tenis.

În tribunele terenului central de la Montreal s-a scandat anti-PSD în timpul finalei Rogers Cup, pe care Simona Halep a câştigat-o, duminică, împotriva americancei Sloane Stephens, scor 7-6 (6), 3-6, 6-4, după două ore și 40 de minute.

S-ar putea să te intereseze și:

VIDEO Rogers Cup: Simona Halep vs Sloane Stephens 7-6 (6), 3-6, 6-4 / Halep, campioană la Montreal după o finală memorabilă

VIDEO Simona Halep, deranjată de fanii care au scandat în timpul finalei de la Montreal: "Data viitoare când veniţi pe un teren de tenis, vă rog să respectaţi această încăpere"

Simona Halep, după programul încărcat de la Rogers Cup: "A fost un efort extraordinar. Simt că la un asemenea nivel trebuie să fie o zi liberă între meciuri"