Rafael Nadal, numărul unu mondial, a câştigat turneul Masters 1.000 ATP de la Toronto (Canada), după ce l-a învins în finală pe grecul Stefanos Tsitsipas (20 de ani, 27 ATP), revelaţia competiţiei, scor 6-2, 7-6 (4), după o oră și 43 de minute. Ibericul și-a trecut în palmares al 33-lea Masters, record absolut pentru această categorie, și al 80-lea titlul al carierei.

HotNews.roFoto: Hotnews

După un prim set pe care l-a controlat foarte bine, Nadal părea că se îndreaptă către o victorie uşoară, după ce a reuşit break-ul în setul secund şi servea pentru meci, la scorul de 5-4. Însă Tsitsipas, care i-a învins săptămâna aceasta pe Dominic Thiem, Novak Djokovic, Alexander Zverev şi Kevin Anderson, a revenit şi a dus setul în tiebreak, unde experienţa ibericului şi-a spus cuvântul, acesta fiind mai realist decât atenianul, care a disputat prima sa finală Masters 1.000, iar de luni va ocupa locul al 15-lea în clasamentul mondial, scrie Agerpres.

Este pentru a patra oară când Rafael Nadal reuşeşte să se impună la Rogers Cup, după succesele din 2005, 2008 2013.

Campionul spaniol a câştigat cu această ocazie al 33-lea turneu Masters 1.000 ATP din cariera sa, record absolut pentru această categorie.

"Este cel mai bun mod de a începe sezonul pe suprafaţă dură. Victoria de la Toronto este foarte importantă. Nu câştigi prea des un turneu Masters 1.000, aşa că sunt foarte fericit", a declarat Nadal.

În plus, liderul mondial a anunţat că nu va participa, în această săptămână, la Masters-ul de la Cincinnati. "Cu părere de rău vreau să anunţ că nu voi juca la Cincinnati în acest an. Unicul motiv este că vreau să-mi protejez corpul şi să încerc să mă păstrez atât de sănătos cum sunt şi acum", a declarat spaniolul.

Rafael Nadal a devenit al patrulea jucător din Era Open care ajunge la 80 de trofee câștigate, după Jimmy Connors (109), Roger Federer (98) și Ivan Lendl (94).

Tsitsipas s-a aflat doar la a doua finală a carierei, precedenta fiind pierdută tot în fața lui Nadal, în acest an, la Barcelona. Ibericul s-a impus atunci cu 6-2, 6-1, câștigând competiția spaniolă pentru a 11-a oară în carieră.

Titlurile Masters, clasament:

1 Rafael Nadal 33

2 Novak Djokovic 30

3 Roger Federer 27

4 Ivan Lendl 22

5 John McEnroe 19

6 Jimmy Connors, Andre Agassi 17

8 Bjorn Borg 15

9 Andy Murray 14

10 Boris Becker 13.

Ultimul punct al finalei de la Toronto:

Rezumatul partidei Rafael Nadal vs Stefanos Tsitsipas: