Ana Bogdan (82 WTA) și Sorana Cîrstea (54 WTA) sunt la o victorie distanță de calificarea pe tabloul principal al turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati. În primul tur al calificărilor, Bogdan a câștigat duelul Monica Niculescu, în timp ce Cîrstea a trecut de americanca Vania King.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ana Bogdan a câștigat disputa cu Monica Niculescu (69 WTA) după o oră şi 47 de minute, scor 6-2, 7-6 (8). Pentru un loc pe tabloul principal, Ana va juca împotriva croatei Donna Vekic, numărul 37 mondial.

Sorana Cîrstea a învins-o în primul tur al calificărilor pe Vania King (locul 908 WTA), fostă numărul 50 mondial, scor 2-6, 6-2, 6-3, după o oră şi 45 de minute. Favorită numărul 12 în calificări, Cîrstea va juca în partida următoare cu australianca Ajla Tomjlanovic (locul 60 WTA), cap de serie 14.

Niculescu va primi 2.000 dolari şi un punct WTA, iar Bogdan şi Cîrstea şi-au asigurat cecuri de 3.300 dolari şi 20 de puncte WTA.

Simona Halep şi Irina Begu sunt singurele jucătoare din România acceptate direct pe taboul principal al turneului de la Cincinnati. În runda inaugurală de la Cincinnati, Begu va evolua cu o jucătoare venită din calificări. Dacă se va impune, Begu o va întâlni apoi pe Simona Halep, acceptată direct în runda a doua a competiției din Ohio (SUA).

Competiția americană face parte din categoria "Premier 5". Turneul este dotat cu premii totale în valoare de $2,874,299 și se dispută în perioada 13-19 august. Pe tabloul principal se vor afla 64 de jucătoare, iar suprafața este hard.