Americanca Sloane Stephens (25 de ani, 3 WTA) s-a calificat fără probleme în semifinalele turneului de la Montreal, după ce a trecut în două seturi de Anastasia Sevastova (Ucraina, 19 WTA), scor 6-2, 6-2, potrivit Mediafax.

Sloane Stephens (3)Foto: wtatennis.com

Excelentă în meciurile cu Francoise Abanda şi Carla Suarez Navarro, în care nu a cedat niciun set, finalista de la Roland Garros şi-a continuat recitalul într-un meci pe care l-a început perfect, cu cinci game-uri câştigate în doar 20 de minute. Pe un hard destul de lent, pe care loviturile aspre din spatele terenului îi sunt favorizate, Sloane şi-a pierdut o singură dată serviciul, în final de set unu, dar emoţiile nu au venit niciodată. A fost 6-2 în prima manşă, urmat de un scor asemănător şi în setul al doilea, iar seara s-a terminat în doar 70 de minute.

Calificată şi în sferturile de dublu, probă în care face pereche cu Genie Bouchard şi va lupta cu Latisha Chan (Taipei) şi Ekaterina Makarova (Rusia) pentru accesul în careul de aşi, Stephens aşteaptă meciul Elina Svitolina (Ucraina, 5 WTA) - Elise Mertens (Belgia, 15 WTA), programat în noaptea de vineri spre sâmbătă, 11 august, pentru a-şi afla adversara din semifinalele competiţiei de la Montreal.