Ben Rothenberg, jurnalist New York Times specializat pe tenis, a scris pe reţelele de socializare că Mihaela Buzărnescu a suferit o entorsă la glezna dreaptă în meciul cu Elina Svitolina, din turul al doilea al turneului Rogers Cup, potrivit News.ro.

Mihaela Buzarnescu accidentataFoto: Captura video

"La Montreal se vorbeşte că Buzărnescu a suferit o entorsă la gleznă. Mă bucur că nu e ceva mai serios după cât de dur a fost acest moment", a precizat el.

Jucătoarea Mihaela Buzărnescu, locul 20 WTA, a abandonat, miercuri, în turul doi al turneului Rogers Cup de la Montreal, după ce s-a accidentat în setul trei al meciului cu sportiva ucraineană Elina Svitolina, numărul 5 mondial. Abandonul Mihaelei a survenit după două ore şi 20 de minute de joc.

După ce Svitolina câştigase primul set cu 6-3 şi în pierduse pe al doilea cu 6-7 (5), în setul al treilea, la scorul de 4-3 pentru sportiva ucraineană, Buzărnescu s-a prăbuşit pe teren, ţipând şi plângând de durere şi ţinându-se de glezna dreaptă. Primele care au intervenit au fost arbitra de scaun, care a încercat să o liniştească pe româncă, şi Svitolina, vizibil îngrijorată, care a adus gheaţă. După ce a primit timp de câteva minute îngrijiri pe teren şi piciorul i-a fost bandajat, Buzărnescu a fost scoasă din incintă pe un scaun cu rotile.

Elina Svitolina îi acuză pe organizatorii Rogers Cup că s-a intervenit cu întârziere la accidentarea Mihaelei

Jucătoarea ucraineană Elina Svitolina acuză faptul că s-a intervenit cu întârziere în cazul accidentării suferite de Mihaela Buzărnescu, din cauza faptului că nu există personal medical la fiecare teren, scrie News.ro. Svitolina consideră că este vina organizatorilor, însă aceştia se apără susţinând că este treaba WTA să stabilească dacă este nevoie de personal medical la fiecare teren.

"Am văzut imediat că este foarte, foarte serios. Nu puteam face nimic, eu sau arbitrul de scaun. Mi s-a părut că au trecut ani până a ajuns cineva. Glezna se umfla din ce în ce mai mult, la fiecare secundă. Este greu să vezi. Este greu să treci prin ce a trecut ea, cu siguranţă. Este senzaţia cea mai rea pentru orice sportiv să se accidenteze atât de rău. Îi este greu fizioterapeutului să ajungă mai repede, dar cred că ar trebui să avem câţiva oameni cu calificare medicală tot timpul la teren pentru că eu sau arbitrul de scaun nu ştim ce să facem în astfel de situaţii, când accidentările sunt atât de serioase ca asta. Când mai e şi sânge... Mi s-a făcut pielea de găină. De exemplu, dacă face cineva un atac de cord. Trebuie să acţionezi în următorul minut, nu cum a fost, cinci, şase minute le-a luat să ajungă", a declarat Svitolina, potrivit cbc.ca.

Directorul turneului Eugene Lapierre a contrazis-o pe Svitolina, precizând că s-a intervenit în două minute şi jumătate, de la clădirea principală a complexului până la National Bank Court, terenul pe care se juca meciul.

"Nu cred că situaţia presupunea aşa ceva. Din momentul în care şi-a sucit glezna şi până când a ajuns fizioterapeutul acolo a trecut un timp rezonabil, cred. Chiar destul de bine", a spus el.