Mihaela Buzărnescu continuă să uimească prin evoluțiile ei în circuitul WTA, jucătoarea noastră reușind să se califice în finala turneului de la San Jose. Condusă cu 1-0 la seturi de Elise Mertens (4-6), Miki a reușit să revină și să le câștige pe următoarele două (6-3, 6-1).

HotNews.roFoto: Hotnews

Locul 24 WTA și cap de serie numărul 5, Mihaela a cedat primul set, deși a avut nenumărate momente de a reveni - a ratat prea multe șanse de break. Belgianca s-a impus în cele din urmă cu 6-4.

Buzărnescu nu a început bine nici a doua manșă, una în care și-a cedat serviciul în chiar primul game. A avut însă puterea să revină, a "legat" patru game-uri la rând, iar până la urmă setul i-a revenit cu 6-3.

În decisiv, Mihaela s-a impus cu 6-1, victoria venind după două ore și 19 minute.

În marea finală, Miki o va întâlni pe Maria Sakkari (Grecia, 49 WTA). Grecoaica a trecut greu, scor 3-6, 7-5, 6-2, de Danielle Collins. Meciul va avea loc duminică, de la ora 00:00, urmând să fie în direct pe Digisport 1.

Dacă va câştiga turneul, Buzărnescu va obţine 136.695 de dolari şi 470 de puncte. Dacă va pierde finala, ea va primi 72.835 de dolari şi 305 puncte.

Buzărnescu va juca la San Jose a treia sa finală WTA din carieră, după cele pierdute anul acesta la Hobart şi Praga.

Competiția californiană face parte din categoria Premier și esta dotată cu premii totale în valoare de $799.000.

"Ce mi se întâmplă mie aici înseamnă foarte mult. Nu credeam că voi mai putea ajunge la acest nivel. Sper să fiu un model pentru tinerii jucători. Niciodată nu trebuie să renunți, indiferent de vârsta pe care o ai" - Mihaela Buzărnescu.

Calificarea în finala de la San Jos îi va aduce Mihaelei un nou cel mai bun loc din carieră, urmând să urce până pe 21. Daca va câștiga duelul cu Maria Sakkari, atunci se va afla începând de luni pe locul 20 în clasamentul WTA.

Rezumatul partidei Buzărnescu vs Mertens: