​Serena Williams s-a retras pe ultima sută de metri de la "Rogers Cup", turneu din categoria "Premier 5" care va debuta pe 6 august la Montreal. Locul 26 în clasamentul WTA, Williams a invocat motive personale.

Serena Williams Foto: wimbledon.com

Potrivit organizatorilor, Williams a invocat motive personale. Serena a părăsit într-un mod rușinos turneul de la San Jose în această săptămână: 1-6, 0-6 cu Johanna Konta. Înainte de acest meci, fostul lider WTA disputase finala de la Wimbledon (pierdută cu Angelique Kerber).

Ea ar fi trebuit să o întâlnească în primul tur pe sportiva franceză Alize Cornet. În locul său, pe tabloul principal va evolua jucătoarea germană Tatjana Maria.

Pe aceeași parte de tablou cu Simona Halep (duel în turul al doilea cu Anastasia Pavlyucenkova sau cu o sportivă venită din calificări ) se mai află o jucătoare din România - Sorana Cîrstea. Cele două s-ar putea întâlni în optimi. Sorana va juca în runda inaugurală cu o sportivă venită din calificări.

Irina Begu va da peste Ashleigh Barty în primul tur, în timp ce Mihaela Buzărnescu va lupta pentru calificare cu o sportivă venită din calificări.

În calificări la Montreal vor evolua Monica Niculescu şi Ana Bogdan. Simona Halep a câștigat Rogers Cup în 2016.

Turneul de la Montreal face parte din categoria Premier 5, se dispută în perioada 6-12 august pe hard și are premii totale în valoare de $2.820.000. Ultima campioană este Elina Svitolina, în timp ce la dublu s-au impus rusoaicele Elena Vesnina și Ekaterina Makarova.