Spaniola Garbine Muguruza, principala favorită a turneului feminin de tenis de la San Jose (SUA), a fost nevoită să se retragă din această competiţie, dotată cu premii totale de 799.000 dolari, acuzând probleme la braţul drept, informează site-ul WTA, potrivit Agerpres.

Garbine MuguruzaFoto: wimbledon.com

"Resimt o durere la braţul drept de 2-3 zile şi am realizat că nu sunt pregătită să joc, aşa că sper să mă refac pentru viitoarele turnee", a precizat Muguruza, numărul 7 mondial, într-un comunicat.

Jucătoarea iberică, în vârstă de 24 ani, eliminată în turul al doilea la Wimbledon, unde era de principala favorită, spera să se relanseze pe hard de la San Jose, care are loc cu câteva săptămâni înaintea ultimului turneu de Mare Şlem al anului, Openul Statelor Unite.

Locul lui Muguruza pe tabloul principal a fost luat de rusoaica Anna Blinkova, care a fost învinsă însă cu 6-1, 6-0 de belarusa Victoria Azarenka, într-o partidă disputată miercuri.

Forfait-ul lui Garbine Muguruza a venit la scurt timp după eliminarea surprinzătoare a americancei Serena Williams, fostul lider al clasamentului WTA, care câştigat doar un singur game în întâlnirea cu britanica Johanna Konta din primul tur (1-6, 0-6).