​Tenismanul american John Isner, deţinătorul titlului, a câştigat pentru a cincea oară în cariera sa turneul ATP de la Atlanta (Statele Unite), în finala căruia l-a învins duminică în trei seturi, 5-7, 6-3, 6-4, pe compatriotul său Ryan Harrison, transmite Agerpres.

John Isner si trofeul de la AtlantaFoto: atpworldtour.com

În vârstă de 33 ani, John Isner şi-a trecut în palmares al 14-lea titlu în circuitul profesionist, ultimul său succes datând din luna aprilie, când s-a impus în turneul de la Miami.

Cap de serie numărul unu la Atlanta, Isner se alătură astfel unor jucători legendari, Jimmy Connors, John McEnroe, Andre Agassi şi Pete Sampras, care s-au impus la rândul lor de cinci ori în această competiţie.

Uriaşul american (2,08 m), aflat pe locul 9 în clasamentul ATP, a disputat recent semifinalele turneului de Grand Slam de la Wimbledon, unde s-a înclinat după un meci maraton de peste 6 ore şi jumătate în faţa sud-africanului Kevin Anderson.

La turneul de la Atlanta, Isner a câştigat 31 de meciuri de la debutul carierei sale, suferind doar 4 înfrângeri. El a cucerit trei titluri consecutive, între 2013 şi 2015, fiind învins apoi de australianul Nick Kyrgios în finala ediţiei 2016. Isner a revenit însă în 2017, când a intrat din nou în posesia trofeului, după o finală cu Ryan Harrison, reeditată duminică.