Irina Bara (ajunsă pe tabloul principal din calitate de lucky loser) a părăsit turneul de categorie "International" de la Moscova în faza optimilor, jucătoarea noastră fiind învinsă după un meci de mare luptă de Anastasija Sevastova (Letonia, 20 WTA, cap de serie numărul trei). Câștigătoare a ultimei ediții de la BRD Bucharest Open, Sevastova s-a impus greu în trei seturi, scor 6-2, 6-7(5), 6-4, după un meci de două ore și 8 minute.

Irina BaraFoto: BRD Bucharest Open/ facebook

După un prim set în care Sevastova a fost de "neatins" (6-2), letona a început foarte bine și manșa a doua: a condus cu 3-0. A fost momentul din care a plecat revenirea Irinei. A egalat la trei, a avut apoi puterea să rămână în meci deși a fost condusă cu 5-3 și a împins setul în tiebreak. "Drama" a continuat și aici: deși a avut la un moment dat 5-1, Bara a fost egalată la 5 de Anastasija. În cele din urmă, Irina s-a impus cu 7-5.

Decisivul a fost unul care a început cu mari speranțe pentru Irina: a condus cu 2-0, jocul său fiind unul exact din punct de vedere tactic: a rupt foarte bine ritmul cu mingi înalte, a accelerat când a trebuit și a scos-o pe Sevastova din zona de confort. La 3-2 în favoarea sa (cu break), Irina a fost scoasă din ritm de un time-out medical îndelungat luat de adversară.

Din păcate, Bara nu a putut menține ritmul, iar experiența superioară a adversarei a ieșit la iveală pe finalul disputei: la 5-4, Sevastova a făcut break-ul și a obținut biletul pentru sferturile turneului de la Moscova. A fost însă o partidă bună făcută de Irina, jucătoare care a fost în multe momente din meci cel puțin la nivelul adversarei.

Pentru parcursul de la Moscova, Irina Bara (140 WTA) va primi un cec de 7.195 dolari şi 42 de puncte WTA. În plus, jucătoarea noastră va urca până pe locul 135 în lume, cea mai bună poziție de până acum din carieră.

Statistica partidei Sevastova vs Bara:

Ași: 3-0

Duble greșeli: 1-2

Puncte câștigate cu primul serviciu: 57%-53%

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 61%-39%

Puncte de break salvate: 44%-46%

Game-uri de serviciu jucate: 15-14

Greșeli neforțate: 34-18

Lovituri câștigătoare: 39-21

Total puncte câștigate: 106-85

Durata meci: 2 h 8 min.

Turneul de la Moscova (23-29 iulie) face parte din categoria International și este dotat cu premii totale de 750.000 de dolari. Competiția se dispută pe zgură și poate fi urmărită în direct la Digi Sport.

Ultimul punct al partidei Sevastova - Bara: