Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, cu 39 titluri de Grand Slam în palmares, sugerează că este victima unei atitudini discriminatorii din partea Agenţiei naţionale antidoping (USADA), din cauza numărului mare de controale suportate, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Serena WilliamsFoto: wimbledon.com

''...şi vine timpul din zi pentru a face un test inopinat şi singura testată este Serena, a scris americanca miercuri pe Twitter. Dintre toţi jucătorii s-a demonstrat că eu sunt cea mai testată. Discriminare? Aşa cred. Cel puţin voi menţine sportul curat #StayPositive''. În al doilea ei mesaj, Serena a scris: ''Dar sunt pregătită să fac orice ca să avem un sport curat, aşa că veniţi. Sunt entuziasmată''.

Williams, 36 ani, a fost testată de 5 ori în 2018 de către USADA, până la 20 iulie, conform bazei de date online. Doar Bob Bryan (de patru ori), jucător de dublu, şi Jonh Isner (de trei ori), au fost testaţi mai mult de două ori în aceeaşi perioadă.

Cu 23 de titluri de Grand Slam câştigate la simplu, Williams a revenit în acest an în circuitul WTA, după ce în septembrie a născut o fetiţă.

Serena s-a plâns anterior de frecvenţa testelor în timpul participării la Wimbledon, unde a pierdut finala în faţa germancei Angelique Kerber.