​Roger Federer (2 ATP) a anunţat că nu va participa la Rogers Cup, competiţie de categoria Masters 1.000 ATP, care va avea loc anul acesta la Toronto, în perioada 6-12 august, informează site-ul ATP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sunt dezamăgit să nu evoluez la Rogers Cup în această vară. Am petrecut momente fantastice la Montreal anul trecut şi mă bucur întotdeauna să joc în faţa fanilor canadieni. Dar din nefericire, ţinând cont de faptul că întocmirea programului este cheia longevităţii mele, a trebuit cu regret să mă retrag de la Toronto în acest an. Doresc organizatorilor să aibă succes şi îmi pare rău că nu voi fi prezent", a declarat Federer, care va împlini luna viitoare 37 de ani.

Jucătorul din Ţara Cantoanelor, care a câştigat de două ori Rogers Cup (2004 și 2006), găzduit alternativ de Montreal şi Toronto, va fi înlocuit pe tabloul principal de francezul Jeremy Chardy.

La ediția de anul trecut, de la Montreal, Federer a ajuns până în finală, unde a fost învins de germanul Alexander Zverev, scor 6-3, 6-4.

Rafael Nadal, Novak Djokovic și Andy Murray - care au împreună 10 titluri la competiția canadiană - vor fi prezenți la turneul de la Toronto, care include 19 dintre primii 20 de jucători din clasamentul ATP.

Federer ar urma să participe la Cincinnati (12-19 august), competiţie de categoria Masters, unde a câștigat șapte titluri. Elvețianul a ratat anul trecut turneul din cauza unuei accidentări la spate.