Fără set pierdut până în faza semifinalelor, Mihaela Buzărnescu nu a prins o zi fantastică cu Petra Martic, jucătoarea noastră "livrând" prea multe erori neforțate. A fost un dublu 6-4 pentru sportiva din Croația, aceasta obținând calificarea în ultimul act al BRD Bucharest Open. Ajunsă până pe locul 25 în lume, Miki a resimțit oboseala adunată după programul atât de încărcat din acest an (evoluează și la simplu și la dublu) și presiunea de a juca acasă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mai lucidă în momentele importante și cu un număr mult mai mic de erori neforțate, Petra Martic (60 WTA, favorită patru) a avut câștig de cauză în două seturi, scor 6-4, 6-4, după o partidă care a durat o oră și 44 de minute.

Miki a căutat să-și impună stilul de joc, a trimis de multe ori la limită, iar numărul erorilor neforțate a ajuns în final la 34. Petra a fost stabilă de pe baseline, a produs doar 14 erori și a obținut biletul pentru finala de duminică.

O adevărată maratonistă a circuitului WTA în ceea ce privește meciurile jucate în acest an, Buzărnescu a resimțit oboseala, după cum chiar ea mărturisea la finalul partidei cu Martic.

În marea finală, Martic va evolua contra favoritei principale, letona Anastasija Sevastova, locul 22 WTA.

Statistica partidei Martic - Buzărnescu:

Ași: 3-1

Duble greșeli: 1-4

Puncte câștigate cu primul serviciu: 70%-59%

Lovituri câștigătoare: 13-28

Greșeli neforțate: 14-34

Total puncte câștigate: 76-65

Puncte de break câștigate: 3/10 vs 1/3

Durata meci: 1h 44 min.