​​Mihaela Buzărnescu nu mai este o surpriză, este deja o certitudine. Cu victorii în acest an la nume importante din circuit (Elina Svitolina, Jelena Ostapenko, Kiki Bertens, Camila Giorgi, Alize Cornet etc), Miki a făcut foarte bine trecerea de la iarbă (ultimul turneul la care a participat a fost Wimbledon-ul) la zgura de la BRD Bucharest Open. Numărul 25 în lume a practicat un joc solid, fără speranțe pentru incomoda Danka Kovinic. "A fost greu, deși de pe margine poate a părut altfel", a mărturisit sportiva la puțin timp după victorie. Rezultatele foarte bune din ultima perioadă nu au rămas fără "urmări", Miki fiind asaltată de mulți fani pentru autografe și fotografii.

Mihaela Buzarnescu si publicul doritor de autografe (7)Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

BRD Bucharest Open: Mihaela Buzărnescu s-a calificat în turul al doilea

Pe centralul de la Arenele BNR, Mihaela a deschis marți ziua de tenis. Pe o căldură sufocantă (suportată cu greu chiar și din tribune), Buzărnescu a avut un start lansat, ducându-se rapid la 4-0. Deși a spus că i-a fost foarte greu să facă tranziția de la iarbă la zgură, Miki nu a arătat deloc acest lucru, bătăioasa Kovinic fiind fără răspuns în fața loviturilor agresive ale jucătoarei noastre.

Mult mai calmă decât a lăsat se se vadă (și mai ales să se audă) în ultima perioadă, Buzărnescu a jucat ofensiv, a ajutat-o serviciul variat, iar forehand-ul a trimis-o pe adversară tot mai aproape de zona copiilor de mingi.

Jocul Mihaelei emană încredere, soluții bune în regim de avarie (e adevărat, nici nu a jucat în niciun moment sub o presiune adevărată împotriva lui Kovinic) și o deplasare care lasă să se vadă buna pregătire fizică de care dispune.

Setul al doilea a continuat în aceleași coordonate: cu o Mihaela sigură pe ceea ce face, un joc bine legat și un scor (5-2) care anunța conferința de presă. A urmat însă o ușoară scădere în jocul sportivei noastre, iar Danka a profitat "legând" două game-uri (5-4). A fost momentul în care Miki a arătat primele semne de frustrare, însă totul a fost ținut pe un "silent mode" care îți permitea să auzi ceva doar din primul rând.

Nu a fost cazul de complicații, Buzărnescu închizând meciul la momentul oportun, pe propriul serviciu (6-4). Victoria s-a conturat la o oră și 20 de minute de la primul punct disputat în arșita bucureșteană (6-2, 6-4).

Aflată într-o perioadă incredibilă a carierei (a crescut în ultimul an în circuitul WTA precum Făt-Frumos), Mihaela Buzărnescu a fost nevoită să "suporte" consecințele faimei de care se bucură în ultima perioadă: cum a ieșit de pe teren, s-a format instantaneu o "mare" de oameni (precum cele de la tigăi din supermaket-uri), toți dorind același lucru: un autograf și o fotografie. Zâmbitoare, Miki i-a mulțumit pe toți, lucru pentru care a fost nevoie de minute bune.

Indemnul suporterilor pentru Miki: "Să câștigi trofeul la US Open".

Mai jos poți vedea o FOTOGALARIE cu publicul doritor de atenție din partea Mihaelei Buzărnescu: