Kevin Anderson și John Isner au solicitat organizatorilor de turnee de Grand Slam să limiteze durata meciurilor, incluzând un tie-break în al cincilea set, așa cum se întâmplă la US Open, după ce au jucat șase ore și 36 de minute în semifinale la Wimbledon, transmite AFP.

John Isner si Kevin Anderson, la finalul meciului maraton de la WimbledonFoto: wimbledon.com

"Chiar sper că lucrurile se vor schimba la turneele de Grand Slam, pentru că după atât de mult timp petrecut pe teren, nu ne simțim deloc minunat", a declarat Kevin Anderson, câștigătorul meciului cu John Isner, scor 7-6 (8/6), 6-7 (5/7), 6-7 (9/11), 6-4, 26-24, după șase ore și 36 de minute.

"Sunt de acord cu Kevin", a spus John Isner. "Cred că ar trebui să fie luată în considerare opțiunea de a se juca până la 12-12 în setul cinci. Dacă niciunul dintre jucători nu încheie meciul înainte, atunci ar trebui să se joace un tie-break", a adăugat Isner, care a jucat în 2010 cel mai lung meci din istoria tenisului.

Protagoniștii primei semifinale de la Wimbledon au disputat pe terenul central al doilea cel mai lung meci din istoria turneelor de Grand Slam, cu un set decisiv care a durat două ore și 55 de minute. Astfel, Novak Djokovic și Rafael Nadal, ceilalți doi semifinaliști, au fost nevoiți să aștepte ore întregi înainte de a putea intra pe teren.

"A fost greu pentru amândoi să jucăm în astfel de condiții", a spus Anderson, care se străduia să se bucure pentru calificarea în a doua finală de Grand Slam a carierei, după cea pierdută la US Open anul trecut.

"Mă simt groaznic, călcâiul stâng mă doare teribil. Am o bășică îngrozitoare la piciorul drept", a spus Isner, care a primit de mai multe ori îngrijiri medicale pe parcursul meciului.

"Voi încerca să mă recuperez cât mai repede posibil pentru finala de duminică ", a declarat Anderson, care a jucat și în sferturi un meci maraton de patru ore și 15 minute cu Roger Federer.

În 2010, tot pe iarba de la All England Club, Isner îl învingea în primul tur pe francezul Nicolas Mahut, scor 6–4, 3–6, 6–7(7), 7–6(3), 70–68, la capătul unui meci întins pe durata a trei zile, având în total 11 ore și 5 minute.

S-ar putea să te intereseze și:

Kevin Anderson, primul finalist pe iarba londoneză - Meci epic de șase ore și 35 de minute cu John Isner (26-24 în decisiv)

Semifinala dintre Djokovic și Nadal se va relua sâmbătă - Sârbul conduce cu 2-1 la seturi