Finala masculină de la Wimbledon va începe duminică la ora obişnuită, deşi se va suprapune cu finala Cupei Mondiale de fotbal, în care ar putea juca naţionala Angliei, au anunţat luni organizatorii celui de-al treilea turneu de tenis de Mare Şlem al anului, citaţi de AFP.

Wimbledon 2018Foto: wimbledon.com

Pentru organizatori, s-a pus problema dacă trebuie să schimbe ora finalei masculine de simplu, care este prevăzută la ora locală 14,00 (13,00 GMT), puţin înainte de finala Mondialului, a cărui lovitură de începere este prevăzută la 16,00 în Anglia (15,00 GMT), transmite Agerpres.

Întrebarea este cu atât mai presantă cu cât Anglia ar putea juca finala Mondialului de fotbal din Rusia. Anglia trebuie să învingă Croaţia în semifinala de miercuri pentru a accede în finala Mondialului pentru prima oară din 1966, când a câştigat trofeul.

Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunţat însă că finala masculină va începe la ora prevăzută.

"Să menţinem ora 14,00 este propria noastră decizie. Rămânem la ea în acest an şi la fel se va întâmpla anul viitor", a declarat Richard Lewis, directorul general al All England Club. El a adăugat că nu este prevăzută difuzarea semifinalei de miercuri sau a finalei de duminică pe ecranele uriaşe situate lângă terenul numărul 1.

Anglia s-a calificat sâmbătă în semifinale învingând Suedia, dar acest meci nu a bulversat agenda de la Wimbledon, unde meciurile s-au desfăşurat normal.

"Ziua de sâmbătă a fost una dintre cele mai speciale. Întrecerea de tenis a fost frumoasă şi un meci de fotbal istoric se juca în altă parte", a rezumat Lewis.

"Unii au urmărit fotbalul pe aparatele lor electronice fără să-i deranjeze pe ceilalţi spectatori. Se putea ghici când a dat gol Anglia şi a fost formidabil, dar nimeni nu s-a plâns că a fost deranjat. (...) Sunt sigur că va fi la fel miercuri - şi să sperăm că şi duminică", a adăugat el.

Exasperat de comentariile din presa engleză, potrivit cărora All England Club este indiferent la valul de simpatie pentru echipa lui Gareth Southgate, Lewis s-a apărat.

"Suntem o competiţie de tenis, dar ştim că în altă parte se întâmplă ceva special", a subliniat el.

Dacă Anglia va juca în finala de duminică, este posibil ca finala de la Wimbledon nici măcar să nu se fi terminat în momentul loviturii de începere a meciului. Acum zece ani, Rafael Nadal l-a învins pe marele său rival Roger Federer într-o epopee de cinci seturi care s-a încheiat în cursul serii.

Dacă va fi eliminată miercuri de Croaţia, Anglia va juca în meciul pentru locul 3 al Mondialului din Rusia, programat sâmbătă, în ziua când la Wimbledon are loc finala feminină.