În spatele victoriilor și strălucirii jucătorilor de tenis din circuitul profesionist se găsește un sacrificiu imens și un efort fizic extrem. Clay Sniteman, director medical și fizioterapeut în circuitul ATP, a vorbit, într-un interviu pentru The Times, despre cum sunt afectate mâinile jucătorilor de tenis. Imaginile cu palmele pline de bășici și bătături arată sacrificiul enorm din spatele rezultatelor.
"Problemele obişnuite pe care jucătorii le au la mână sunt băşicile şi bătăturile. Bătăturile apar din cauza forței excesive atunci când ei țin racheta, a poziției acesteia în mână și a modului în care se mișcă. Jucătorii preferă să aibă o bătătură, pentru că oferă o anumită protecţie la frecarea cu racheta.
Ei folosesc adesea o cremă sau un spray pentru a-și proteja vârful degetelor de bașici, iar acestea pot duce la decolorarea roșie-maronie pe care o puteți vedea în imagini. La turneele care au loc în zonele de deșert, unde nu există niciun fel de umiditate, degetele și mâinile jucătorilor pot suferi crăpături. Dacă jucătorii schimbă mediul sau nu au jucat o perioadă, mâna lor nu este obișnuită și vor apărea bășicile. Ei vor folosi cremă în timpul nopții pentru a regenera țesutul cât mai repede posibil ", a spus Clay Sniteman, potrivit The Times.
The Times a oferit imagini cu mâinile a 13 jucători şi jucătoare, printre care Simona Halep, Roger Federer, Rafael Nadal, Victoria Azarenka, Angelique Kerber, Caroline Wozniacki, Johanna Konta sau Juan Martin Del Porto.
Mai jos poți vedea cum arată mâinile câtorva jucători sau jucătoare de tenis din circuitul profesionist:
Sursa foto: captură The Times
Mâna Simonei Halep

Mâna lui Rafael Nadal

Mâna Carolinei Wozniacki

Mâna lui Roger Federer

Mâna Victoriei Azarenka
Hai totusi sa nu le plangem de mila, ca banii care vin din tenis, chiar si pentru jucatorii care nu sunt in primii 10, nu sunt nici pe departe pe lasura sacrificiilor fizice, comparate cu alte profesii.
La fotbal la fel, samd.
Sunt o grămadă de meserii care invocă muncă fizică și sunt remunerate prost gen mineri, constructori, fermieri ...
Pentru sportivii de performanță nu numai bătăturile sunt relevante ci și lipsa timpului liber și personal. Vezi câțiva zeci care s-au realizat dar ignori miile care au pierdut.
Și nu compara tenisul cu fotbalul, nu au nimic în comun.