Karolina Pliskova a părăsit turneul de la Wimbledon în turul al patrulea, iar acest lucru se traduce astfel: niciuna din primele zece favorite nu se mai găsește în acest moment în competiția de la All England Club. Sportiva din Cehia (cap de serie numărul șapte) a fost învinsă de Kiki Bertens (favorită 20) în două seturi, scor 6-3, 7-6(1). Meciul de pe terenul 2 a durat o oră și 39 de minute.

Karolina PliskovaFoto: wtatennis.com/ getty

Un lucru e clar, ediția din 2018 a Wimbledon-ului nu a fost una prietenoasă cu favoritele. Rând pe rând, cele considerate cu șanse importante la câștigarea trofeului londonez au plecat devreme acasă. Ultima reprezentantă din primele zece - Karolina Pliskova - a părăsit și ea turneul de Grand Slam.

Kiki Bertens (cea care în meciul precedent o învinsese pe Venus Williams) a trecut și de Karolina Pliskova. Cu un serviciu precis, o dreaptă puternică și aspră și un rever solid, olandeza a câștigat meritat o partidă în care a căutat în permanență să fie jucătoarea agresivă.

Karolina a avut procentaje slabe la serviciu (pentru standardele ei): 65% pe primul și doar 33% pe al doilea, iar de aici planul tactic al sportivei din Cehia a avut de suferit. De cealaltă parte, Kiki a avut următoarele procentaje: 79% pe primul serviciu și 42% pe al doilea, bifând de asemenea și 7 ași (doar doi pt Pliskova).

Ultimul punct al partidei Bertens vs Pliskova:

În sferturi au mai ajuns următoarele jucătoare (până acum): Jelena Ostapenko (favorită 12 - 7-6(4), 6-0 cu Aliaksandra Sasnovich), Camila Giorgi (6-3, 6-4 cu Ekaterina Makarova) și Dominika Cibulkova (6-4, 6-1 cu Su-Wei Hsieh - cea care o eliminase pe Simona Halep).

S-au disputat luni:

Julia Goerges (13) - Donna Vekic 6-3, 6-2

Kiki Bertens (20) - Karolina Pliskova 6-3, 7-6(1)

Jelena Ostapenko (12) - Aliaksandra Sasnovich 7-6(4), 6-0

Camila Giorgi - Ekaterina Makarova 6-3, 6-4

Dominika Cibulkova - Su-Wei Hsieh 6-4, 6-1.