În două rânduri, Mihaela Buzărnescu s-a aflat la doar două puncte distanță de o victorie mare (una din cele mai importante din carieră) în fața puternicei Karolina Pliskova. Miki a arătat un tenis entuziasmant în primul set (6-3), a condus cu 4-1 în al doilea, însă crisparea (teama de victorie) și-a făcut apariția, iar experimentata Karolina a speculat momentul și a întors în favoarea ei soarta partidei (7-6, 6-1, după o oră și 57 de minute). Buzărnescu părăsește turneul de la Wimbledon în turul al treilea, însă a arătat încă o dată că are tenisul necesar pentru a pune probleme jucătoarelor importante din circuitul WTA.

Mihaela BuzarnescuFoto: wimbledon.com
  • Pentru parcusul de la Wimbledon, Buzărnescu va primi 100.000 de lire sterline şi 130 de puncte WTA.

Desfășurarea partidei Mihaela Buzărnescu vs Karolina Pliskova:

Setul III

Cu toate că nu se mai află la nivelul incredibil arătat în urmă cu mai puțin de o oră, Mihaela reușeste să treacă cu bine peste primul game în care a servit (1-1). Din păcate, Buzărnescu este prea încordată, vorbește prea mult cu ea, își pierde concentrarea. În acest coordonate, Karolina face break-ul și se distanțează la 3-1 în decisiv. Buzărnescu a avut două mingi de rebreak, însă cehoaica s-a salvat și de această dată și a dus scorul la 4-1. Mihaela nu mai poate închide game-ul de serviciu, iar lucrurile îi scapă de sub control (5-1). Pliskova nu îi mai permite jucătoarei noastre să revină în meci și fructifică a doua minge de meci (6-1).

Setul II

Mihaela rămâne la un nivel înalt, continuă șă își câștige game-urile de serviciu (conduce cu 1-0), iar apoi deși a condus cu 30-0, a pierdut game-ul: Karolina a servit incredibil (1-1). Buzărnescu impresionează în continuare: lovește devreme mingea (din urcare), cu multă adâncime, iar Karolina este surprinsă de ofensiva româncei.

Deși se joacă intens, cu mult nerv, în tribune sunt observați doi spectatori care își fac somnul de frumusețe (au obosit de la atâta tenis). Între timp, pe teren, Mihaela continuă spectacolul: îi neutralizează încă o dată serviciul puternic al Karolinei și face break și în setul al doilea (3-1). Buzărnescu își continuă marșul la serviciu (4-1), iar Pliskova nu a avut până acum nici măcar o minge de break!

Moment important ratat de Mihaela: a condus cu 30-0 pe serviciul Karolinei, iar la egalitate a fost neinspirată la un passing. În cele din urmă, jucătoarea din Cehia și-a câștigat serviciul (4-2). Prima șansă de break a adversarei a fost fructificată: lucrurile se complică, din păcate, Pliskova este "back in business". Egalitate la patru, Karolina este pe val, în timp ce Mihaela arată primele semne de frustrare.

Buzărnescu trece cu bine peste un moment delicat: la 4-4, Pliskova a avut 30-0, însă Mihaela a reușit să-și salveze game-ul de serviciu. La 5-4 în favoarea ei, Mihaela a avut 30-0 pe serviciul Karolinei, însă fostul lider mondial a reușit să revină și să trimită setul în prelungiri (5-5). Mihaela a vorbit tare și mult cu ea, vocea ei răsunând pe terenul 1 de la Wimbledon.

Încă o dată Mihaela a fost la doua puncte (virtuale) de victorie, însă Karolina a servit incredibil atunci când avea mai mare nevoie (6-6). Din păcate, în tiebreak Mihaela a cedat în fața presiunii, a fost prea nervoasă, în timp ce Pliskova a jucat cel mai bun tenis al ei din acest meci: 7-3 pentru jucătoarea din Cehia.

Setul I

Mihaela ne-a arătat un tenis spectaculos în primele două game-uri: a neutralizat jocul în forță al adversarei cu retururi lungi, puternice, nu i-a lăsat timp Karolinei de manevră. A făcut break-ul în game-ul de debut, iar apoi și-a consolidat avantajul grație serviciului (2-0). Nivelul arătat de Buzarnescu a fost unul incredibil, va fi însă foarte greu de menținut acest ritm.

Mihaela servește foarte bine, nu oferă prea multe variante pentru Pliskova, iar jucatoarea noastră se distanțează la 3-1. Se menține ecartul: fiecare își câștigă serviciul, iar Buzărnescu modifică tabela la 4-2 pentru ea. În primele șase game-uri, Mihaela a arătat că are armele necesare pentru a se lua la "trântă" cu puternica Pliskova...

La serviciu, Buzărnescu este autoritară - profită de efectul specific stângacilor și o transformă pe Karolina într-o jucătoare oarecare la retur. Pe iarbă (unde contează atât de mult game-urile de serviciu), Mihaela mai face un break (!): vine la fileu, trimite perfect cu voleul și este foarte exactă la retur (6-3, după 26 de minute).

INFO: Venus Wiliams (favorita numarul 9) a fost eliminata de Kiki Bertens. Olandeza s-a impus in trei seturi, scor 6-2, 6-7(5), 8-6. Meciul de pe terenul 1 a durat doua ore si 40 de minute

Buzărnescu și Pliskova s-au mai întâlnit o singură dată în circuitul WTA, în anul 2012. Jucătoarea din Cehia s-a impus în sferturile turneului de la Nottingham, scor 4-6, 6-3, 7-5.

Pentru Karolina este deja cea mai buna peformanță de la Londra, turul doi fiind până la ediția din acest an punctul maxim atins de jucătoarea din Cehia la Wimbledon.

De cealaltă parte, pentru Mihaela este prima participare pe tabloul principal de la All England Club.