Ana Bogdan (59 WTA) și Lara Arruabarrena (88 WTA) s-au duelat cu toate armele din dotare timp de două ore și șase minute, diferența dintre cele două făcându-se la doar câteva puncte. Iberica a avut nervii mai tari și s-a impus cu 8-6 în decisiv, meciul având o importantă încărcare emoțională. Ana părăsește Wimbledon-ul în runda inaugurală după o înfrângere la photo finish (1-6, 6-3, 6-8).

HotNews.roFoto: Hotnews

Pe micuțul teren 4 (aflat în apropierea centralului londonez), Ana Bogdan a dat piept cu Lara Arruabarrena (88 WTA). Aflată la primul meci pe iarbă din acest sezon, jucătoarea noastră a avut un început de partidă cu destule probleme.

Ana nu a găsit timing-ul potrivit, fiind de multe ori prea departe ori prea aproape de minge. În plus, nici serviciul nu i-a fost prieten, iar după 23 de minute micuța tabelă a terenului 4 arăta 5-1 în favoarea Larei.

Primul set s-a dus rapid în dreptul ibericei, Ana Bogdan câștigând doar 16 puncte (6-1 pentru Lara, după 25 de minute). Presărat cu multe erori neforțate, jocul Anei nu avea cum să producă ceva pozitiv, adversara fiind în mod evident mai prezentă în meci.

Lara a reușit să varieze foarte bine jocul, cross-urile în forță fiind alternate cu slice-uri care au "îngropat" efectiv mingea. Mingile joase au făcut în mare parte diferența, Arruabarrena știind foarte bine să profite de lacunele din partitura interpretată în primul set de Ana.

Jocul s-a echilibrat însă în al doilea set, unul în care după jumătate de oră (mai mult decât a durat întreg setul întâi) se disputaseră doar cinci game-uri (3-2 în favoarea Anei).

Pe măsură ce procentajul de la primul serviciu a început să scadă, Lara a pierdut din controlul partidei, iar Ana a reușit să vină foarte bine din urmă grație loviturilor puternice și apăsate. În aceste coordonate, iberica nu a mai fost capabilă să-și pună la fel de bine în evidență ruperile de ritm, iar Ana Bogdan a ajuns în situația de a conduce cu 5-2.

Un as venit la momentul oportun (la egal-avantaj și 5-3 pentru jucătoarea noastră) a scos din Anei un "haide!" puternic care avea să se transforme doar un punct mai târziu în câștigarea manșei cu 6-3.

Decisivul a început încurajator pentru Ana - a făcut break-ul în chiar primul game, iar pumnul strâns a transmis multă determinare. Nivelul arătat de jucătoarea noastră a înregistrat însă o coborâre bruscă, iar de la 2-0 în favoarea ei, tabela s-a modificat la 3-2 pentru Arruabarrena. Au reapărut erorile neforțate, dar din fericire picajul a fost oprit pe propriul serviciu (3-3).

Finalul de meci a fost unul încărcat de emoție și dramatism: fiecare punct a avut o greutate aparte, iar cele două au început să fie tot mai vocale sub miza disputei. La 4-4, sportiva noastră a făcut break-ul, însă momentul nu a fost din păcate unul decisiv. Ajunsă în situația de a servi pentru meci, Ana a resimțit presiunea, a avut multă tensiune în braț, iar iberica s-a salvat pe ultima sută de metri. Drama în trei acte continua pe terenul 4, după 51 de minute de la primul punct al setului scorul fiind 6-6 în decisiv.

S-a intrat în zona prelungirilor, acolo unde diferența a fost făcută la photo finish, precum în atletism. Lara a fost mai puternică și mai inspirată în momentele importante, victoria venind cu 8-6 după un decisiv lung și epuizant.

Pentru Arruabarrena va urma un meci cu Su-Wei Hsieh (Taiwan, 48 WTA).

Pentru prezenţa pe tabloul principal, Ana Bogdan va pleca de la Londra cu un cec de 39.000 de lire sterline şi 10 puncte WTA. Pentru Ana (59 WTA), a fost a doua prezență pe tabloul principal de la Wimbledon, după cea din 2017 (a părăsit competiția în turul al doilea).

Până în acest moment, România are trei jucătoare în turul al doilea de la Wimbledon: Mihalea Buzărnescu, Sorana Cîrstea şi Alexandra Dulgheru.

S-ar putea să te intereseze și: