A pierdut primul set în tiebreak, dar nu a renunțat la luptă, iar victoria i-a revenit după un meci de o oră și 55 de minute. Mihaela Buzărnescu este în turul doi la Wimbledon, după ce a trecut de Aryna Sabalenka (32 WTA). Drama zilei a venit, din păcate, de pe terenul unde a evoluat Elena Gabriela Ruse: jucătoarea noastră a avut șase mingi de meci cu Agnieszka Radwanska, însă a pierdut după un meci maraton de două ore și 40 de minute...

Gabi Ruse (stanga), invinsa de RadwanskaFoto: captura wimbledon

Pe terenul 16, Mihaela a cedat greu primul set, în tiebreak (7-3), împotriva unei jucătoare care a jucat finala de la Eastbourne (învinsă de Wozniacki). Buzărnescu nu a renunțat, a reluat lupta minge cu minge si a reușit să le câștige pe următoarele două la 1 și la 4.

În turul doi, Buzărnescu va juca cu Katie Swan (204 WTA - Marea Britanie, wild-card), care a trecut în prima rundă de Irina Begu.

Ajunsă în premieră pe tabloul principal al unui Grand Slam, Elena Gabriela Ruse a avut parte de un meci dramatic împotriva unui fost număr doi mondial - Agnieszka Radwanska.

După ce Aga a câștigat primul set (6-3), Gabriela și l-a adjudecat pe următorul cu 6-4, iar în decisiv a avut șase mingi de meci la scorul de 5-4 în favoarea ei. Poloneza (o jucătoare cu atâta experiență) a reușit să se agațe de fiecare oportunitate, a "supraviețuit" și apoi s-a impus cu 7-5.

Buzărnescu - Sabalenka 6-7(3), 6-1, 6-4

Radwanska - Ruse 6-3, 4-6, 7-5

Aga Radwanska trece cu mari emoții de Gabi Ruse:

Ce au făcut luni fetele noastre la Wimbledon:

Alexandra Dulgheru și Sorana Cîrstea, braț la braț în turul doi la Grand Slam-ul londonez

Irina Begu, eliminată de o jucătoare de pe locul 204 WTA în primul tur

Aici poți citi o amplă prezentare a turneului de la Wimbledon.