Irina Begu și Mihaela Buzărnescu au reușit să se califice vineri în finala probei de dublu de la Eastbourne, cele două trecând în penultimul act de perechea Nadia Kicenok (Ucraina)-Ekaterina Makarova (Rusia) cu 4-6, 6-0, 10-6.

HotNews.roFoto: Hotnews

Meciul a durat o oră și 18 minute.

"Suntem bucuroase pentru această victorie. Întotdeauna e greu să joci pe iarbă, mai ales cu o pereche atât de solidă. Sunt mulțumită de cum am jucat. E bine să ai câteva meciuri înainte de Wimbledon" - Irina Begu, citată de Digisport.

"Cred că până la acest turneu am mai jucat împreună la dublu o singură dată, poate acum 10 ani sau cam așa ceva. Sunt foarte fericită că am reușit să jucăm din nou și poate vom mai juca în curând, de câteva ori. A fost foarte plăcut să joc cu ea (n.r. cu Irina Begu)" - Mihaela Buzărnescu.

Irina și Mihaela vor primi 26.435 de dolari și 305 puncte în clasamentul WTA de dublu. În finală, cele două se vor duela cu învingătoarele partidei dintre Gabriela Dabrowski (Canada)/Yifan Xu (China), favoritele numărul patru, şi Su-Wei Hsieh (Taiwan)/Arina Sabalenka (Belarus).

Begu a câștigat un titlu WTA de dublu în acest an alături de Simona Halep la Shenzhen (din totalul de șapte din carieră). De cealaltă parte, Buzărnescu a câștigat un titlu alături de Raluca Olaru la Strasbourg. A mai jucat finale la Praga (alături de belarusa Lidia Morozova) şi la Nottingham (alături de britanica Heather Watson).