​Jurnaliștii de la CBS Sports vorbesc despre un episod mai puțin cunoscut: Serena Williams ar fi refuzat un control antidoping, în data de 14 iunie, cu trei săptămâni înainte de startul Wimbledon-ului, al treilea turneu de Grand Slam al anului.

HotNews.roFoto: Hotnews

În ziua de 14 iunie, un agent de la Agenția Antidoping din SUA și-a făcut apariția la reședința Serenei din Florida, în jurul orei 08:30. Cum sportiva nu era acasă în acel moment, acesta a așteptat până la revenirea fostului lider mondial. Odată ajunsă acasă, Serena ar fi refuzat acest test, după cum susține CBS Sports.

Williams l-ar fi sunat pe Steve Simon, CEO-ul WTA-ului, și s-a plâns de faptul că ar fi o țintă permanentă a acestor teste antidoping.

Serena a adus în sprijinul plângerii sale faptul că nu a fost niciodată depistată pozitiv în carieră și că de la începutul anului în curs a fost nevoită să treacă deja peste 5 teste. Sportiva consideră că este prea mult, în condițiile în care mare parte din compatrioatele din circuitul WTA au fost testate mult mai puțin: Sloane Stephens (1), Madison Keys (1), Coco Vandeweghe (2), Danielle Collins (2), Alison Riske (0), Bernarda Pera (0), Taylor Townsend (0), Venus (2).

USADA (Agenția Antidoping din SUA) a precizat următoarele după plângerea Serenei: "USADA își păstrează dreptul de a testa orice atlet în orice moment. Alegerea se face în funcție de ceea ce consideră necesar unitatea noastră".

Serena va participa în următoarea perioadă la Wimbledon, turneul de Grand Slam londonez urmând să se dispute în perioada 2 - 15 iulie 2018.

Aflată pe locul 183 în lume în acest moment, Serena Williams a luat parte la doar trei turnee în ultimul an. De la Roland Garros s-a retras înainte de meciul cu Maria Sharapova, din cauza unor probleme fizice. Americanca a câștigat de șapte ori trofeul de la Wimbledon (ultimul succes în 2016).