Mihaela Buzărnescu, locul 28 WTA, va evolua, miercuri, după ora 13.00, cu letona Jelena Ostapenko, locul 12 WTA şi cap de serie numărul 5, în optimile de finală ale turneului de categorie Premier de la Eastbourne.

Mihaela BuzarnescuFoto: wtatennis.com

Partida este prima pe terenul 1, a doua arenă ca mărime din complexul Devonshire Park Lawn Tennis Club.

Buzărnescu a mai jucat o dată cu Ostapenko, în turul al II-lea la Doha, în februarie, când românca s-a impus cu 6-1, 6-3, potriivt news.ro.

Mihaela Buzărnescu (28 WTA) s-a aflat la un game distanță de eliminarea de la turneul Premier de la Eastbourne, fiind condusă cu 6-3, 5-2 de olandeza Kiki Bertens (20 WTA), cap de serie numărul 12. Jucătoarea noastră s-a impus cu 3-6, 7-6 (5), 6-3, după o revenire de senzație în actul secund. Mihalea și-a adjudecat patru game-uri consecutive, a reușit să împingă setul în tie-break și s-a impus după o luptă extrem de echilibrată (scor 7-5). În decisiv, Buzărnescu a fost cea care a dictat ritmul și a pus capăt meciului după două ore şi 40 de minute de joc.

Buzărnescu a fost extrem de nervoasă tot meciul, pornind o avalanșă de înjurături imposibil de reprodus la adresa arbitrei de scaun. "Înjur de nu mai pot", "Te urăsc, arbitro!" au fost două dintre replicile româncei. În decisiv, la 4-3 și avantaj, Mihaela a trimis o minge în fileu și, de nervi, a dat cu racheta de pământ. "Nu mai pot, nu mai pot să joc. De ce nu dai în teren? Mănânc mingile astea", și-a reproșat românca. În ciuda nervilor, Buzărnescu s-a mobilizat exemplar, nu a renunțat la luptă și a obținut o victorie superbă.

Mihaela Buzarnescu se află la al cincilea turneu consecutiv la care ajunge cel puţin până în faza optimilor. Seria sportivei în vârstă de 30 de ani a început cu o semifinală în turneul de la Strasbourg, oprindu-se apoi în optimi la Roland Garros. Au urmat sferturile de finală de la Nottingham şi semifinala de la Birmingham. Finalele de la Praga şi Hobart reprezintă cele mai bune performațe ale Mihaelei în acest an.