Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne (Elveția) a mărit suspendarea pentru dopaj dictată de ITF în cazul jucătoarei italiene de tenis Sara Errani, de la două la zece luni, informează News.ro citând BBC.

Sara ErraniFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Jucătoarea italiană de tenis Sara Errani, fostă finalistă la Roland Garros în 2012 şi fostă ocupantă a locului 5 WTA, a fost suspendată două luni, începând din 3 august 2017, după ce a fost depistată pozitiv cu letrozol la un control antidoping. Errani a fost controlată la 16 februarie 2017 (data testului iniţal, pozitiv) şi la 7 iunie 2017 (data următorului test, care a fost negativ). Ea a continuat să joace până la decizia din august.

Italianca a explicat că mama ei suferă de cancer la sân şi ea i-a contaminat mâncarea cu medicamentul Femara, care conţine letrozol.

Errani a afirmat că mama ei ţinea medicamentul în bucătărie şi l-a scăpat peste pastele pe care i le pregătea fiicei sale. Comisia antidoping a acceptat această versiune, precum şi faptul că mama i-a ascuns fiicei sale că suferea în continuare de cancer şi urma un tratament în acest sens.

Însă Errani, locul 72 WTA acum, a făcut apel la TAS, pentru că pierduse toate punctele şi premiile obţinute între 16 februarie şi 7 iunie. Pe de altă parte, şi agenţia antidoping italiană a făcut apel, cerând doi ani de suspendare.

TAS a considerat greşeala sportivei de o gravitate redusă, dar care necesită zece luni de suspendare.

Errani s-a declarat dezgustată de decizia TAS.

"Sunt cu adevărat dezgustată de această problemă. Nu cred că s-a mai întâmplat şi gestionat vreodată ceva similar, în umila mea opinie, într-o atât de ruşinoasă manieră", a spus ea.

În calculul celor zece luni se va ţine cont de cele două ispăşite deja, astfel că sportiva de 31 de ani va mai fi suspendată opt luni de acum înainte.