Meciul dintre Alexandra Dulgheru (160 WTA) și Christina McHale (SUA, 85 WTA), din prima rundă a turneului de la Roland Garros, a fost întrerupt, duminică, înainte de startul setului decisiv, la scorul de 5-7, 7-6(5), din cauza întunericului. Partida se va relua luni, la o oră ce urmează a fi anunțată de organizatori.

Alexandra DulgheruFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Venită din calificări, după trei meciuri de câte trei seturi fiecare, Dulgheru a încercat să se agațe de fiecare șansă și să lupte cu toate forțele în primele două seturi ale meciului cu McHale. Jocul a fost unul extrem de echilibrat, cu lovituri spectaculoase de ambele părți.

Românca a avut șansa să închidă primul set, având 5-4 și serviciul, însă americanca a reușit break-ul și s-a impus apoi cu 7-5. În manșa secundă, Dulgheru s-a desprins la un moment dat la 4-2, însă McHale a revenit și a egalat situația pe tabelă. Echilibrul s-a menținut, astfel că setul a avut nevoie de tie-break pentru a fi stabilită învingătoarea. Jucătoarea noastră a fost mai inspirată în momentele importante și s-a impus cu 7-5 la tie-break, egalând scorul la seturi.

Timpul de joc efectiv în momentul întreruperii era de două ore şi 14 de minute.

Mchale şi Dulgheru s-au mai întâlnit o singură dată, în 2012, în prima rundă a turneului de la Auckland, când americanca s-a impus cu 6-2, 6-3.

Ediția cu numărul 121 a competiției de la Roland Garros se dispută în perioada 27 mai - 10 iunie 2017. Întrecerea de la Paris poate fi urmărită în România în direct pe Eurosport și LiveText și LiveScore pe HotNews.ro.

Aici poți citi o amplă prezentare a turneului de la Roland Garros.

Aici poți vedea tabloul feminin de simplu.