​Caroline Wozniacki (2 WTA) traversează una dintre cele mai frumoase perioade ale carierei. A cucerit primul său titlu de Grand Slam la începutul acestui an (Australian Open), revenind astfel și pe prima poziție în clasamentul WTA după o pauză de șase ani. A petrecut patru săptămâni pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, fiind depășită de Simona Halep, însă daneza descrie experiența de a fi lider mondial astfel: "Ajungi pe cel mai înalt vârf și realizezi că totul este la fel! Este deprimant! Viața continuă pur și simplu".

Caroline WozniackiFoto: Ben Solomon/Tennis Australia

"Am visat la acest moment atât de mult, crezând că va fi ceva nebunesc și că viața mea se va schimba", a recunoscut Caroline Wozniacki într-un interviu recent pentru ESPN, referindu-se la viața aglomerată a unui jucător de tenis. Ajungi pe cel mai înalt vârf și realizezi că totul este la fel! Este deprimant! Viața continuă pur și simplu", a adăugat daneza.

Caroline Wozniacki a jucat primul său meci în circuitul WTA la vârsta de 15 ani, în anul 2005, iar la 11 octombrie 2010, daneza devenea pentru prima dată lider mondial. În octombrie 2017, Wozniacki a câștigat Turneul Campioanelor (6-4, 6-4 cu Venus Williams), iar în ianurie 2018, și-a trecut în palmares primul titlu de Grand Slam (a învins-o în finala de la Australian Open pe Simona Halep, scor 7-6(2), 3-6, 6-4).

Victoria de la Australian Open a readus-o pe daneză pe prima poziție în clasamentul WTA, după o pauză de șase ani. Wozniacki a petrecut doar patru săptămâni pe primul loc în clasamentul WTA în acest an, fiind întrecută de Simona Halep, după ce a renunțat să mai participe la turneul de la Dubai, unde cucerise titlul în 2017.

"Nu mă interesează locul 1. Dacă era aşa, m-aş fi dus la Dubai. Important e să mă odihnesc şi să fiu în cea mai bună formă la Indian Wells şi Miami", a spunea Wozniacki după decizia de a nu participa la turneul de la Dubai.

Astfel, la 26 februarie, Caroline Wozniacki i-a cedat locul 1 Simonei Halep, poziție pe care românca a urcat pentru prima dată la 9 octombrie 2017. În toată cariera ei, Wozniacki a fost lider mondial timp de 71 de săptămâni, în timp ce Halep (actualul număr 1 mondial) a ajuns la a 29-a săptămână. În acest moment, diferența dintre cele două jucătoare este de doar 335 de puncte.

Situația la vârful clasamentului WTA se poate schimba însă din nou după turneul de la Roland Garros, al doilea de Grand Slam al anului (27 mai - 10 iunie), acolo unde Simona Halep are de aparat 1300 de puncte. Jucătoarea noastră a ajuns până în finală la ediția de anul trecut a competiției de la Paris, fiind învinsă de letona Jelena Ostapenko (scor 6-4, 4-6, 3-6). De partea cealaltă, Wozniacki a fost eliminată anul trecut în sferturi și are de apărat 430 de puncte. Daneza a fost învinsă tot de Ostapenko, scor 4-6, 6-2, 6-2.

De-a lungul carierei, Caroline Wozniacki a cucerit 28 de trofee și a mai disputat alte 24 de finale, câștigând din tenis $30,343,465.