​Liderul WTA Simona Halep a declarat, sâmbătă seară, după ce a eliminat-o pe Maria Sharapova în semifinale la Roma, că meciul cu rusoaica a fost poate cel mai bun al său pe zgură. Ea a explicat şi manifestarea de bucurie de la final, spunând că era fericită şi a reacţionat cum a simţit, transmite News.ro.

Simona HalepFoto: internazionalibnlditalia.com/ Antonio Costantini

"La final eram fericită că am jucat atât de bine şi am câştigat meciul. Este de fiecare dată dificil împotriva ei, astfel că eram foarte fericită şi m-am bucurat cum am simţit. Am încercat să fiu agresivă tot meciul. Cred că poate a fost cel mai bun meci al meu pe zgură şi sunt foarte fericită că deşi Maria a jucat la cel mai bun nivel, eu am câştigat meciul", a spus Halep.

În ceea ce priveşte finala cu Elina Svitolina, Simona Halep consideră că va fi un meci frumos. "Este frumos că suntem din nou în finală, noi două. Va fi un meci frumos, dar sper să nu mă accidentez din nou. Este o adversară dificilă şi o jucătoare mare. Trebuie să mă concentrez şi să joc la nivel maxim", a afirmat ea.

Simona Halep, locul I WTA, s-a calificat, sâmbătă, în a XXX-a a finală a carierei, după ce a învins-o, cu 4-6, 6-1, 6-4, pe rusoaica Maria Sharapova, locul 40 WTA, în semifinalele turneului de categorie Premier 5 de la Roma. Halep va juca a doua finală consecutivă la Foro Italico şi a treia în acest an.

În ultimul act, Halep o va întâlni, duminică, de la ora 14.00, pe ucraineanca Elina Svitolina, locul 4 WTA, deţinătoarea trofeului. Va fi reeditarea finalei de anul trecut, când Svitolina s-a impus cu 4-6, 7-5, 6-1. De altfel, ucraineanca este în avantaj în întâlnirile directe, scor 3-2, câştigând şi ultima partidă, cu scorul 6-3, 6-1, în grupele Turneului Campioanelor de anul trecut.

S-ar putea să te intereseze și:

VIDEO WTA Roma: Luptătoarea din Simona Halep (4-6, 6-1, 6-4 cu Maria Sharapova) - Liderul mondial, în finală pentru al doilea an consecutiv

VIDEO Bucuria victoriei, neprețuită - Simona Halep și eliberarea "demonilor" interiori

Maria Sharapova, după eliminarea de la Roma: "Am luptat bine. Diferența de ore petrecute pe teren în acest turneu și-a spus cuvântul"