Simona Halep a cerut un wild card la turneul WTA de la Strasbourg, care va avea loc săptămâna viitoare, dar organizatorii au refuzat-o pe jucătoarea română, conform paginii de Twitter a competiţiei, scrie Mediafax.

Simona HalepFoto: wtatennis.com

Halep ar fi trimis prea târziu solicitarea, iar francezii nu au mai putut să o includă pe Simona pe tabloul principal. În aceeaşi situaţie incredibilă se află şi Sloane Stephens (SUA), ocupanta locului 10 mondial.

"Trebuie să anunţăm că două jucătoare din Top 10 şi-au exprimat dorinţa de a juca la turneul nostru în 2018! Simona Halep (1 WTA) şi Sloane Stephens (10 WTA) au solicitat wild carduri. Dar, din păcate, biletele gratuite nu au putut fi acordate, fiindcă cererile au venit prea târziu. Ne vedem în 2019, Simona şi Sloane", a fost informaţia publicată pe contul oficial de Twitter al competiţiei de 250.000 de euro.

Halep nu a mai jucat la turneul de la Strasbourg din anul 2011, atunci când a cedat în primul tur, scor 2-6, 1-6 cu Jelena Dokic. Dintr-o eroare de staff, eleva lui Darren Cahill nu va evolua nici la ediţia din 2018. De la Roma, Simona va merge direct la Roland Garros, competiţie la care va lua startul ca favorită principală. Marele Şlem din capitala Franţei se desfăşoară în perioada 28 mai - 10 iunie.