Învingătoare la Foro Italico în 2017, Elina Svitolina (4 WTA) și-a respectat statutul de favorită în disputa cu Angelique Kerber (12 WTA), jucătoarea din Ucraina câștigând meritat în două seturi (6-4, 6-4). Victoria o duce pe Elina în semifinale, după un meci de o oră și 26 de minute.

Elina SvitolinaFoto: internazionalibnlditalia.com

Dacă meciul ar fi avut loc pe orice altă suprafață, poate șansele lui Angie ar fi fost mai mari. Nemțoaica nu este tocmai o specialistă pe zgură, lucru pe care l-a recunosc relativ recent chiar ea. Diferențele dintre cele două sportive nu au fost mari, însă experiența superioară a Elinei pe "terre battue" și-a spus până la urmă cuvântul.

Kerber a scos "la luptă" tot ce a avut mai bun, însă deplasarea pe zgură nu este tocmai perfectă pentru dubla câștigătoare de Grand Slam (Australian Open și US Open, ambele în 2016).

Elina a avut parte de un nou început nu tocmai fericit de meci (ne aducem aminte că joi a pierdut primul set al disputei cu Kasatkina cu 6-0), iar la un moment dat a fost condusă cu 4-2. Simțind că nu "patinează" la fel precum adversara, nemțoaica a încercat să scurteze punctele, loviturile sale fiind de multe ori decisive. Cu energie tot mai puțină în rezervor, Kerber a avut o pierdere de viteză, iar Elina a simțit momentul și a accelerat. Au urmat patru game-uri la rând câștigate de Svitolina, setul revenindu-i cu 6-4.

Primele cinci game-uri din manșa a doua au însemnat tot atâtea break-uri, ambele jucătoare fiind vulnerabile la serviciu. Prima care a pus "piciorul în prag" a fost tot Svitolina: s-a distanțat la 4-2. Din acest moment, s-a mers cap la cap cu serviciul, setul revenindu-i Elinei tot cu 6-4 (în oglindă cu primul).

Semifinale:

Halep/Garcia - Sharapova/Ostapenko

Svitoliva - Kontaveit/Wozniacki

Competiția italiană face parte din categoria "Premier 5" la WTA și Masters la ATP. Turneul poate fi urmărit în direct pe Digisport, în timp ce unele meciuri vor fi LiveText pe HotNews.ro. Este ultimul turneu important pregătitor pentru Roland Garros (27 mai - 10 iunie), al doilea Grand Slam al anului.

Rezumatul partidei Svitolina vs Kerber: