Game-urile în care a fost nevoită să servească au reprezentat un adevărat "coșmar" pentru Sorana Cîrstea, jucătoarea noastră având procentaje slabe atat pe primul cât și pe al doilea serviciu. În aceste condiții, misiunea lui Danielle Collins (SUA, 47 WTA, venită din calificări) a fost ușurată în mod considerabil. Cu toate că a avut o tresărire de orgoliu în setul al doilea (l-a câștigat cu 6-4, deși a fost condusă cu 2-0 și 3-1), Cîrstea a scăpat de sub control situația în decisiv (5-0 pentru adversară) și cu toate că a "legat" patru game-uri la rând, nu a putut evita înfrângerea (3-6, 6-4, 4-6). Cîrstea a părăsit turneul Premier 5 de la Roma în runda inaugurală.

HotNews.roFoto: Hotnews

Setul I

"Prizoniera" inconstanței, Sorana a avut un prim set cu multe suișuri și coborâșuri. Cu toate că a reușit să câștige două game-uri atunci când s-a aflat la primire, Cîrstea nu a fost deloc convingătoare atunci când a fost nevoită să servească. Nu a avut ritmul dorit, a comis multe erori, iar cedarea setului, scor 6-3, nu a surprins pe nimeni.

Setul II

Coordonatele nu s-au schimbat pentru Sorana nici în debutul manșei secunde: a părut apăsată de pierderea primului set, a continuat să aibă un sentiment de neîncredere la serviciu, iar Collins a condus pe tabelă cu 2-0 și 3-1.

Aflată într-o situație dificilă, Cîrstea și-a "hrănit" moralul din reușitele forehand-ului, iar pas cu pas a revenit în meci. A egalat la 3, a trecut chiar în avantaj (4-3), iar după o serie de trei game-uri consecutive numai cu break-uri a închis setul la 6-4. Nimic nu anunța că vom avea un set decisiv, însă Sorana a dat dovadă de multă ambiție, iar curajul a recompensat-o cu o "prelungire" a partidei.

Setul III

Din păcate, Cîrstea nu a învățat din greșelile , iar setul al treilea a găsit-o pe Sorana condusă cu un categoric 4-0 pe tabelă. Sorana a căutat lovitura câștigătoare chiar și din poziții dificile, iar erorile au "curs" în statistica ei.

Căderea a continuat până la 5-0, moment în care Cîrstea s-a relaxat, dându-și seama că nu mai are ce pierde. Au urmat patru game-uri la rând câștigate de jucătoarea noastră, iar setul a fost pierdut până la urmă cu 6-4. A fost un meci care a durat o oră și 55 de minute. Cîrstea a avut procentaje de reușită de 55% pe primul serviciu și 39% pe al doilea. A salvat 38% din șansele de break ale adversarei și s-a impus în 47% din punctele jucate la retur.

Sorana Cîrstea va primi un punct WTA și un cec în valoare de 7.627 de euro pentru prezența pe tabloul feminin de simplu de la Foro Italico.