Maria Sarapova - tarina de la Melbourne
Pe o vreme caniculara, termometrele aratand 34 de grade Celsius, Sarapova a inceput perfect meciul, cu un serviciu imbatabil, si a reusit in ghemul al cincilea sa ia breakul si sa conduca cu 3-2. Punctul castigator a fost acompaniat de cel mai puternic strigat al sau - atat de tare ca in tribune, un copil a inceput sa planga.
Al optulea ghem al primului set a readus egalitatea. Ivanovic a reusit primul punct pe serviciul adversarei, a capatat curaj, dar a si profitat de doua duble greseli ale Sarapovei. Cele doua si-au castigat apoi serviciile, iar la 5-5 a venit randul rusoaicei sa treaca in avantaj si apoi sa castige partida cu 7-5.
In setul secund, egalitatea a persistat pana la 3-3. Din acel moment, pe teren a mai existat o singura jucatoare: Maria Sarapova. Rusoaica a luat breakul, s-a distantat la 5-3 si a condus cu 40-0 pe serviciul lui Ivanovic. Ana a reusit sa salveze primele doua mingi de meci, dar victoria era a Tarinei cand sarboaica a trimis aiurea un forehand. Intalnirea a durat doar 91 de minute.
Sarapova, prima jucatoare din Rusia care triumfa la Australian Open, a incheiat turneul fara sa cedeze vreun set, trecand printre altele de fostul lider mondial Lindsay Davenport, in turul secund, de actualul numarul unu, Justine Henin, in sferturi, si de compatrioata lui Ivanovic, Jelena Jankovic, in semifinale si a primit pentru victorie un cec de 1,2 milioane de dolari. Pentru Ivanovic, singura consolare este urcarea pe locul 2 in clasamentul WTA.

Beatrice Mahler: O parte din personalul ATI a abandonat lupta. Nu oricine poate sa stea lângă un pacient extrem de bolnav
Aproape 4 milioane de tineri (18-34 de ani) locuiesc cu părinții. Iar motivele lor nu sunt doar economice...
O istorie a frigului extrem, din aprilie până în iunie - Ninsori, ger și îngheț în România ultimilor 100 de ani
În spatele cifrelor (și al scandalurilor politice). Mărturii despre suferință și deznădejde în pandemie: „I-am dat prima palmă copilului”
S&P modifică perspectiva la stabilă, de la negativă/ De ce ar trebui să ne intereseze ratingul