Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan a fost învinsă de Kristyna Pliskova (Cehia) cu 3-6, 7-5, 6-2, sâmbătă, în ultima rundă a calificărilor pentru accederea pe tabloul principal de simplu al turneului WTA de la Madrid, dotat cu premii totale de 6.685.828 euro, scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ana Bogdan (25 ani, 67 WTA) a pierdut şi a patra sa confruntare cu Kristyna Pliskova (26 ani, 74 WTA), după două ore şi un minute de joc.

Bogdan va fi premiată cu un cec de 4.775 euro şi 20 de puncte WTA.

Patru românce se află pe tabloul principal de simplu: Simona Halep, numărul unu mondial, o va înfrunta pe rusoaica Ekaterina Makarova în prima rundă, Sorana Cîrstea o va întâlni pe Katerina Siniakova (Cehia), Irina Begu o va avea ca adversară pe letona Jelena Ostapenko, a cincea favorită, iar Mihaela Buzărnescu va primi replica rusoaicei Maria Sharapova.

La dublu, Simona Halep va juca alături de Irina Begu şi vor intâlni în primul tur perechea Nicole Melichar (SUA)/Kveta Peschke (Cehia), Mihaela Buzărnescu va evolua alături de franţuzoaica Alize Cornet, primele adversare fiind Andreja Klepac (Slovenia)/María Jose Martinez Sanchez (Spania/N. 7), iar Sorana Cîrstea o va avea ca parteneră pe Sara Sorribes Tormo (Spania), ele având adversare de top, Julia Goerges (Germania) şi Karolina Pliskova (Cehia).

Aici poți citi o amplă prezentare a turneului de la Madrid.

Aici poți vedea tabloul de simplu feminin de la Mutua Madrid Open.

S-ar putea să te intereseze și:

WTA Madrid: Partida Irina Begu vs Jelena Ostapenko se va disputa sâmbătă, după ora 21:30

WTA Madrid: Simona Halep, Sorana Cîrstea și Mihaela Buzărnescu vor evolua duminică