Aflat în recuperare după o întindere musculară, Stan Wawrinka (locul 25 ATP) a anunțat că se va întoarce pe teren la turneul "Masters" de la Roma (13-20 mai). Revenirea ar fi trebuit să aibă loc la Madrid, acolo unde a ajuns până în finală în 2013, însă elvețianul a renunțat în ultimul moment pentru a se recupera complet. Wawrinka a confirmat, de asemenea, că se pregătește pentru revenirea în circuit alături de fostul său antrenor Magnus Norman.

Stan WawrinkaFoto: atpworldtour.com

"Am renunțat la turneul de la Madrid din măsuri de precauție. Am pierdut 10 zile de antrenament din cauza unei întinderi musculare. Acum, mă aflu într-o perioadă de două săptămâni de antrenament alături de Magnus Norman. Obiectivul meu este să revin la nivelul meu maxim. Mă antrenez la 100%. Genunchiul este bine. Sunt sigur că voi vedea capătul tunelului" - Stan Wawrinka.

Stan Wawrinka a jucat în acest an la Australian Open (eliminat în turul II, scor 2-6, 1-6, 4-6 cu Tennys Sandgren) şi la turneele de la Sofia (eliminat în semifinale, scor 6-7(6), 4-6 cu Mirza Basic), Rotterdam (eliminat în turul II, scor 6-4, 3-6, 2-6 cu Tallon Griekspoor) şi Marsilia. Elvețianul are 4 înfrângeri și 3 victorii în actualul sezon.

Ultimul meci al lui Wawrinka a fost la turneul din Marsilia (19-25 februarie), unde s-a retras în optimi, în setul al doilea la meciului cu Ilya Ivashka, la scorul de 4-6, 1-1. Stan nu a participat nici la turneele de la Indian Wells, Miami și Monte Carlo, pentru a-și continua recuperarea după o accidentare la genunchi, care a necesitat două intervenții chirurgicale în august 2017.

Wawrinka a confirmat vineri că va juca la turneul de la Gstaad (Elveția) din iulie pentru prima dată din 2013.

Elvețianul a terminat sezonul 2017 cu un record de 26 de victorii și 11 înfrângeri, inclusiv un titlu, la Geneva. De asemenea, a ajuns în finală la Indian Wells (învins de Roger Federer, scor 4-6, 5-7) și la Roland Garros (învins de Rafael Nadal, scor 2-6, 3-6, 1-6).

În vârstă de 32 de ani, Stan Wawrinka are în palmares 16 titluri, dintre care trei de Grand Slam (Australian Open 2014, Roland Garros 2015 și US Open 2016).

Dacă recuperarea va evolua bine, Wawrinka a anunțat că e posibil să mai participe la un turneu înainte de a lua startul la Roland Garros. "Dacă voi simți că mai am nevoie de meciuri, aș putea cere un wild card la Geneva sau la Lyon", a spus elvețianul.