​Așa cum ne-a obișnuit de ceva timp încoace, Roger Federer a ales să spună pas sezonului de zgură, unul in care Rafael Nadal este mare favorit. Concentrat 100% pe câștigarea Wimbledon-ului, "Mister Perfect" își va păstra energiile pentru meciurile de pe iarbă, suprafață unde este considerat cel mai bun din istorie. Revenirea elvețianului în circuitul ATP se va produce la turneul de la Stuttgart, din perioada 11-17 iunie.

Roger FedererFoto: ausopen.com

Deși a lăsat la un moment dat senzația că va participa la Roland Garros (turneu de Grand Slam unde nu a mai fost prezent din 2015), Federer a ascultat și a renunțat la o prezenta a sa la Paris.

Zgura a fost mereu suprafața care l-a dezavantaj pe Roger și jocul său ofensiv, cu atât mai mult cu cât a existat mereu un Rafael Nadal în preajma sa.

Fedex a avut nevoie de 11 încercări pentru a câștiga la Paris, singurul turneu major care îi lipsea din impresionanta-i carieră (a cucerit trofeul în 2009, atunci când Nadal a fost răpus în optimi de Robin Soderling).

În condițiile în care a precizat de mai multe ori că vrea să joace cât mai mult în circuitul profesionist, Federer a ales să nu se prezinte nici în acest an la Roland Garros.

Despre decizia de a și anul acesta peste Roland Garros

"Nu mai am 25 de ani, am nevoie să îmi păstrez toată energia pentru Wimbledon. Iubesc mai mult iarba (n.r. să joace pe aceasta suprafață) decât zgura. Acesta este motivul pentru care am ales să spun și anul aceasta sezonului de zgură" - Roger Federer.

Când îl vor vedea fanii din nou la treabă

"Mă bucur să vă anunţ că voi reveni la Mercedes Cup în iunie. Abia aştept să ne vedem pe teren la Stuttgart", a precizat Roger Federer pe contul personal de Facebook.

Competiția de la Stuttgart se va disputa în perioada 11-17 iunie, fiind una pregătitoare pentru Wimbledon. Pe lângă Stuttgart, recordmanul titlurilor de Grand Slam câștigate va mai juca (tot pe iarbă) la Halle.

După o pauză de cinci ani, Federer a cucerit din nou trofeul de la "All England Club Lawn Tennis and Croquet" în sezonul trecut. A fost succesul cu numărul opt al "Regelui" pe iarba londoneză (2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012, 2017).

Turneul de la Wimbledon (al treilea de Grand Slam al anului) se va disputa în perioada 2-15 iulie 2018.

Clasament titluri de Grand Slam:

1. Roger Federer 20

2. Rafael Nadal 16

3. Pete Sampras 14

4. Roy Emerson, Novak Djokovic 12

5. Rod Laver, Bjorn Borg 11 etc.

S-ar putea să te intereseze și: