Andrea Petkovic și ce se ascunde dincolo de strălucirea circuitului WTA: "Noaptea te surprinde mereu într-o cameră goală de hotel. Suntem atât de mult plecați în lume, încât ajungem să uităm de propriile mame"
Tenisul și matematica simplă a înfrângerii
"Sunt jucătoare profesionistă din 2007, iar de atunci am câștigat șase titluri. Angelique (n.r. Kerber, colegă de FedCup și compatrioată) este în circuit din 2003 și are 11 titluri. Nu trebuie să fii un mare matematician ca să îți dai seama că în 90% din cazuri săptămâna se termină cu o înfrângere. Acest lucru este diferit doar pentru Roger Federer (n.r. se referă la acest procentaj), însă el este de pe o altă planetă" - Andrea Petkovic.
Cât de greu este să fii jucător de tenis
Pe lângă sacrificiile pe care le presupune sportul de performanță la începuturi (lipsa copilăriei, departe de familie și prieteni), Petkovic vorbește și despre dificultățile pe care le întâmpini atunci când faci deja parte din circuitul profesionist.
"Toată lumea care are o viață și un loc de muncă, seara se întoarce acasă și se întâlnește cu familia, cu partenerul, poate ies într-un pub să își vadă prietenii. Acest lucru nu se întâmplă în tenis.
În schimb, dacă joc rău și pierd, trebuie să explic motivele eșecului unor străini a căror muncă are legătură cu laptop-urile și camerele de luat vederi.
După o zi cu multă lume în jur, noaptea te găsește într-o cameră de hotel goală. Suntem peste tot în lume începând din primele zile ale lui ianuarie și până la mijlocul lui noiembrie, este o odisee de 11 luni de zile. Dintr-o țară în alta, ne trezim mereu dimineața pe paturi ciudate de hotel, iar până am ajuns în luna mai a anului am uitat deja până și de mamele noastre", a conchis Andrea Petkovic.
În vârstă de 30 de ani, nemțoaica a avut cele mai multe victorii într-un sezon în 2011 (n.r. 54), iar cea mai mare peformanță a sosit trei ani mai târziu: semifinala de la Roland Garros. Are 436 de succese în carieră și 285 de înfrângeri, adunând din tenis $6.723.743.

Se vor întoarce și studenții în amfiteatre din semestrul al doilea? Universitatea București: Cursuri online în continuare, cu mici excepții. UBB: Se conturează varianta hibrid
INTERVIU cu ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu: Prin trecut și „milionul de mesageri români din Germania, ne leagă de această țară și germani un extraordinar patrimoniu comun”
Kremlinul ripostează, după imensul succes online al anchetei lui Navalnîi despre "palatul lui Vladimir Putin" / Tinerii se mobilizează în special pe Tik Tok pentru protestele anunțate sâmbătă în întreaga Rusie
Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
Să spunem că maturitatea te lovește cu ciocanul la 18 ani și începi să devii rațional. Ai de ales în a continua într-un sport în care deja ești versat sau să începi să o carieră nouă de la zero (timpul de antrenament nu lasă timp mult pentru alte lucruri).
Suntem invidioși pe cei care reușesc, dar îi igorăm pe cei care ratează.
Consider în continuare că sumele plătite în sportul profesionist sunt exagerate dar nu aș spune că sportivii profesioniști au o viață ușoară.
Pe scurt sunt de acort cu Andrea Petkovic.
Dar mai sunt și alte cazuri, de ex:
-când sunt mai tineri umblă vreo câțiva ani cu părinții după ei
-unii se căsătoresc și umblă cu soții după ei
-altii cu prietenele
-alții mai cu lipici își găsesc să-și aducă în cameră ce vrea mușchiu lor
-la turneele mixte se mai cuplau între ei, vezi cazul Sharapova/Dimitrov, Vechic/Kokinakis/Wavrinka iar Cibulkova îi cam schimba la fiecare turneu/ sau tur? Asta e despre heterosexuali, despre ceilalți nu prea se aude, decât rar (Navratilova, Dellaqua)