Mihaela Buzărnescu a avut un start lansat de meci împotriva sportivei Beatriz Haddad Maia (63 WTA), favorita numărul șapte de la Praga câștigând setul întâi cu 6-1. Jucătoarea noastră a avut o ușoară "pierde de viteză" în al doilea (a fost condusă cu 3-1), dar a avut puterea să revină (a avut în forehandul în cross o armă de nădejde) și s-a impus cu 7-5, fructificând chiar prima minge de meci. Victoria i-a adus Mihaelei calificarea în optimile turneului WTA de la Praga (de categorie International).

Mihaela BuzarnescuFoto: shenzenopen.com

UPDATE: În aceeași fază a competiției a ajuns și Elena Gabriela Ruse: 2-6, 6-1, 7-5 cuBernarda Pera, locul (SUA - 98 WTA). Meciul a durat două ore și 5 minute. Următoarea dispută va fi împotriva chinezoaicei Shuai Zhang (31 WTA şi cap de serie numărul 7).

Aflată pe locul 37 în lume, Buzărnescu a practicat un tenis foarte bun în primul set al disputei cu Maia, Mihaela fiind ajutată de procentajul ridicat de la primul serviciu și de forehandul său puternic. Nu s-a pus problema învingătoarei, jucătoarea noastra impunându-se cu un categoric 6-1.

Problemele au apărut pentru Mihaela în al treilea game al manșei secunde: Haddad Maia a bifat break-ul la zero, iar apoi s-a distanțat pe tabelă la 3-1. Nu a fost însă loc de surprize, Mihaela revenindu-și în timp rapid: a egalat la 3.

Au urmat game-uri de uzură, în care fiecare jucătoare și-a câștigat serviciul, desprinderea decisivă venind la 6-5. Servind sub presiune, brazilianca a clacat, iar Buzărnescu a profitat de chiar prima minge de meci (7-5). Disputa a durat o oră și 25 de minute.

Mihaela a avut procentaje de 75% (pe primul) și 63% (pe al doilea) la serviciu, iar la retur a fost agresivă (a câștigat 49% din puncte).

Pentru calificarea în optimi, Buzărnescu va primi $3.310 și 30 puncte WTA. Pentru un loc în sferturi, Mihaela se va duela cu Antonia Lottner (Germania - 158 WTA, venită din calificări).

Turneul de la Praga face parte din categoria "International" și este dotat cu premii totale în valoare de 250.000 de dolari. Se dispută în perioada 30 aprilie - 5 mai, iar la start (pe tabloul principal) au fost 32 de sportive.