​Învingătoare la Sttutgart, Karolina Pliskova (6 WTA) a anunțat că nu va participa la turneul "International" de la Praga, din cauza unor dureri în zona inghinală. Jucătoarea cehă a avut un program foarte încărcat în ultimele săptămâni, jucând șapte meciuri în nouă zile. Pe tabloul principal al competiției din Cehia se găsesc și două jucătoare din România: Mihaela Buzărnescu și Elena-Gabriela Ruse.

Karolina PliskovaFoto: ausopen.com

Cap de serie numărul 1, Karolina Pliskova ar fi trebuit să joace în primul tur cu sora sa geamănă Kristyna, dar a fost înlocuită de Aliaksandra Sasnovich (Belarus, locul 55 WTA).

"Sunt dezamăgită şi tristă că nu pot juca", a declarat Pliskova, învingătoare la Praga în 2015.

Duminică, Pliskova a câștigat turneul "Premier" de la Stuttgart, după ce a învins-o în finală pe americanca Coco Vandeweghe, scor 7-6(2), 6-4.

România va avea două jucătoare pe tabloul principal: Mihaela Buzărnescu (37 WTA) și Elena-Gabriela Ruse (221 WTA), venită din calificări.

În prima rundă, Buzărnescu (cap de serie numărul 7) va evolua cu Beatriz Haddad Maia (Brazilia, 63 WTA), iar Ruse o va întâlni pe americanca Bernarda Pera (98 WTA).

Competiția din Cehia (de categorie International) este dotată cu premii totale în valoare de 250.000 de dolari, iar pe tabloul principal s-au găsit la start 32 de jucătoare. Suprafața de joc este zgură, iar directorul turneului este Petra Cernoskova. În 2017, trofeul a fost cucerit de Mona Barthel.

Cine sunt capii de serie de la Praga: Petra Kvitova (2), Daria Kasatkina (3), Daria Gavrilova (4), Barbora Strycova (5), Shuai Zhang (6), Mihaela Buzărnescu (7), Katerina Siniakova (8), Aliaksandra Sasnovich (9).

S-au disputat marți:

Qiang Wang (CHN) - Viktoria Kuzmova (SVK) 7-6 (7/4), 6-1

Samantha Stosur (AUS) - Daria Gavrilova (AUS/N.4) 6-3, 4-6, 0-0 (abandon Gavrilova)