Pe zgura rapidă de la Stuttgart serviciul a fost principala armă în finala de duminică, Karolina Pliskova și Coco Vandeweghe oferind o partidă nu tocmai spectaculoasă. Câștig de cauză a avut până la urmă sportiva din Cehia - Karolina a triumfat în turneul indoor, după o victorie în două seturi, 7-6(2), 6-4.

HotNews.roFoto: Hotnews

Deși a început mai bine finala și a condus cu 2-0, Coco a scăpat printre degete avantajul, adversara a egalat la doi, iar de acolo în primul set s-a mers cap la cap cu ajutorul serviciilor puternice. În mod inevitabil, manșa s-a decis în tiebreak, acolo unde Karolina a avut mintea mai liniștită și s-a impus cu 7-2.

După un început de set doi echilibrat, Coco s-a dovedit din nou neinspirată în momentele importante (părea nerăbdatoare să închidă cât mai repede schimburile), iar acest lucru a costat-o pierderea serviciului în două rânduri (Karolina s-a desprins la 5-2).

Deși a dat semne de revenire și a recuperat un break (s-a apropiat până la 4-5), Coco nu a putut evita înfrângerea (6-4). Finala de la Stuttgart a durat o oră și 57 de minute. Sfârșitul partidei a găsit-o pe Vandeweghe cu ochii în lacrimi, ea fiind cu greu calmată de antrenorul Pat Cash.

Pentru Karolina acesta este cel de-al zecelea turneu câștigat la simplu și primul din 2018. Pentru victoria de la Stuttgart, Pliskova va primi 113.060 de euro şi 470 de puncte, în timp ce Coco va fi recompensată cu 60.375 de euro şi 305 puncte. De menționat faptul că pentru Vadndeweghe aceasta a fost prima finală din carieră disputată pe zgură.

Turneul de la Stuttgart a avut premii totale în valoare de $816.000 (categorie Premier) și s-a disputat pe zgură (indoor). Cap de serie numărul a fost Simona Halep, iar pe lista favoritelor s-au mai aflat Garbine Muguruza, Elina Svitolina și Jelena Ostapenko.

Rezumatul finalei Karolina Pliskova vs Coco Vandeweghe: