Rafael Nadal se află la o singură victorie distanță de stabilirea unui nou record în cadrul turneului de la Barcelona (de categorie "500"), ibericul obținând calificarea în ultimul act după ce a trecut de David Goffin (6-4, 6-0). Dacă va trece în finală de surprinzătorul grec Stefanos Tsitsipas (7-5, 6-4 cu Pablo Carreno Busta), Rafa va cuceri al 11-lea titlu în Catalonia.

Rafael Nadal, la BarcelonaFoto: atpworldtour.com

David a avut un început perfect de partidă: s-a deplasat cu o ușurință formidabilă, a lovit aspru cu dreapta și foarte bine în cross cu backhandul. Nadal nu a avut timp să-și dea seama ce se întâmplă și deja era 2-0 pentru belgian. A fost momentul din care Rafa a schimbat strategia de joc: a făcut un pas în față la retur, a servit mult mai bine, a trimis înapoi aproape tot din defensivă, iar tabela a început să se modifice în favoarea spaniolului.

S-a mers cap la cap până la 4-4, moment în care experiența lui Nadal și-a spus cuvântul - liderul mondial a facut break-ul și a câștigat setul cu 6-4.

Din acest punct al meciului echilibrul s-a rupt total. Nadal a fost precum un tăvălug, care a venit "peste" adversar cu fiecare forehand cu topsin. Vizibil marcat și de pierderea primului set, belgianul a fost pradă ușoară pentru "The King of Clay", Goffin primind un "bagel" (n.r. 6-0) din partea lui Nadal.

Până la titlul cu numărul 11 de la Barcelona, Rafal Nadal trebuie să treacă de surprinzătorul Stefanos Tsitsipas (63 ATP). Venit din calificări, grecul a impresionat în această săptămână, trecând, printre alții, de Diego Schwartzman, Albert Ramos-Vinolas, Dominic Thiem și Pablo Carreno Busta.

Tsitsipas este primul grec ajuns într-o finală de turneu ATP de la Nicholas Kalogeropoulos (1973, Des Moines). De asemenea, elenul (în vârstă de 19 ani) este cel mai tânăr finalist de la Barcelona de la Rafael Nadal încoace (ediția din 2005).

Rezumatul semifinalei Rafael Nadal vs David Goffin: