Simona Halep (1 WTA) a vorbit, într-o conferință de presă, despre eșecul pe care l-a suferit în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart în fața americancei CoCo Vandeweghe (scor 4-6, 1-6). Liderul mondial a explicat că a fost dezamăgită de modul în care a servit și a returnat în această confruntare, recunoscând că adversara sa a meritat să câștige: "A servit foarte bine şi chiar mi-a fost foarte greu să returnez. E un teren diferit, nu este o zgură adevărată", a spus Halep.

Simona HalepFoto: bnpparibasopen.com

"Mi-a făcut break la finalul primului set, după care serviciul meu a fost din ce în ce mai moale. A venit plină de încredere, a mai făcut un break în primul set, la început. A servit foarte bine şi chiar mi-a fost foarte greu să returnez. De aceea nu am putut să stau foarte echilibrată", a spus Halep, potrivit Digi Sport.

"Primul turneu de zgură al anului pentru mine a fost Fed Cup. Aşa că nu sunt demoralizată că am pierdut aici atât de repede. E un teren diferit, nu este o zgură adevărată. Nu joc cel mai bun tenis al meu, dar astăzi adversara a fost mai puternică şi a meritat să câştige", a mai spus Simona.

"Încă simt mici dureri. Alunec, nu pot să stau prea bine cu picioarele pe zgură. Alunec în toate direcţiile. Aşa cum am spus, nu e suprafaţa mea favorită, deja mă gândesc la următorul turneu", a concluzionat numărul unu mondial.

Halep, principala favorită a competiţiei de la Stuttgart, a fost dominată de CoCo Vandeweghe (26 ani, 16 WTA), care s-a impus după o oră şi 14 minute de joc, scor 6-4, 6-1. Halep câştigase singura partidă anterioară cu Vandeweghe, anul trecut, în sferturi la Madrid, scor 6-1, 6-1.

În 2017, Halep a ajuns până în semifinale la Stuttgart, acolo unde a fost învinsă de Laura Siegemund.

Pentru Simona, urmează turneul de la Madrid, unde s-a impus la ultimele două ediţii. Competiția de categorie "Premier Mandatory" se va disputa în perioada 7-12 mai.

S-ar putea să te intereseze și:

VIDEO Simona Halep, eliminată în sferturi la Stuttgart ( 4-6, 1-6 Coco Vandeweghe)/ Fără speranțe