​Cândva, Maria Sharapova era o forţă în circuitul feminin, dovadă fiind și cele cinci titluri de Grand Slam pe care le-a cucerit. Suspendarea pentru dopaj a fost episodul care a plasat-o pe rusoaică într-un con de umbră, iar rezultatele din ultima perioadă nu sunt deloc încurajatoare. Imaginea zilei vine de la Madrid, acolo unde Masha a fost surprinsă singură, așezată pe un scaun, încercând parcă să găsească soluții pentru a ieși la lumină din umbra rezultatelor.

HotNews.roFoto: Hotnews

În 2018, Sharapova a jucat puțin, iar rezultatele nu au fost pe măsura așteptărilor. Cea mai bună performanță a fost semifinala de la Shenzhen, acolo unde a fost învinsă de Katerina Siniakova. La Australian Open a bifat un tur trei, fiind depășită categoric de Angelique Kerber (1-6, 3-6).

La ultimele trei competiții la care a participat a fost întrecută din runda inaugurală. A fost învinsă de Monica Niculescu (scor 4-6, 6-4, 6-3) la Doha, a pierdut în fața japonezei Naomi Osaka (scor 6-4, 6-4) la Indian Wells, iar săptămâna aceasta, la Stuttgart, a fost eliminată de Caroline Garcia (scor 3-6, 7-6(6), 6-4).

În acest an, Maria Sharapova are cinci victorii și cinci înfrângeri. Următorul turneu la care va participa va fi cel de la Madrid ("Premier Mandatory"), unde s-a impus în anul 2014. Turneul din capitala Spaniei se va disputa în perioada 5-12 mai. La ediția de anul trecut, rusoaica a părăsit competiția în turul al doilea, fiind învinsă de canadianca Eugenie Bouchard, scor 7-5, 2-6, 6-4.

De-a lungul carierei, Masha a triumfat de cinci ori în turneele de Grand Slam: Australian Open (2008), Roland Garros (2012, 2014), Wimbledon (2004) și US Open (2006).