Participarea lui Novak Djokovic la turneul "500" de la Barcelona a însemnat disputarea unui singur meci, fostul lider mondial fiind învins de Martin Klizan, sportiv care reușise până miercuri să îi "răpească" lui Nole un singur set în confruntările directe. De această dată, slovacul a avut armele necesare pentru a-l depăși pe un Djokovic care se zbate să iasă dintr-o perioadă neagră pentru standardele sale (6-2, 1-6, 6-3).

Novak DjokovicFoto: atpworldtour.com

Ajuns la Barcelona din postura de jucător care a primit un wild card, Djokovic nu a zăbovit prea mult în Catalonia. Sârbul ne-a adus aminte de sportivul care domina ierarhia mondială doar în al doilea set, unul în care nu a mai "rulat" în gol. Preț de 27 de minute, Nole a fost agresiv, a servit cu multă asprime, l-a împins pe adversar mult în spatele baseline-ului cu ajutorul forehand-ului și a fost letal cu backhand-ul în lung de linie. Dar atât...

În fața numărului 140 în lume, Nole a arătat "uman" și vulnerabil. Sârbul nu a fost convingător împotriva unui sportiv care a jucat la totul sau nimic. Posesor al unui forehand violent (trimis de multe ori plat), Martin (stângaci de meserie) l-a surprins de multe ori pe Djokovic cu loviturile în lung de linie. Un alt aspect important a fost ușurința cu care Klizan a produs scurte perfecte, Nole fiind de multe ori surprins prea departe de baseline.

Deși dă semne de progres la capitolul deplasare, Novak arată în acest moment de parca nu ar mai fi în stare să fie decisiv (repet, cu excepția setului al doilea, în care ofensiva lui Nole a arătat foarte bine).

Fostul lider mondial a adunat 22 de erori neforțate, 11 dintre acestea fiind cu dreapta (lucru care se întâmpla foarte rar în trecut). La capitolul lovituri câștigătoare în dreptul Nole au fost trecute 19 asemenea lovituri, mare parte din ele venind în setul al doilea.

Traseul lui Djokovic la Barcelona a durat o oră și 38 de minute, de atâta timp având nevoie Klizan pentru a-l elimina pe sârb.

Până în acest moment al sezonului, Novak Djokovic are cinci victorii și tot atâtea înfrângeri. Pentru a ne readuce aminte la ce nivel a fost Nole în anumite momente, este suficient să spunem următoarele: în 2015 sârbul a avut doar 5 înfrângeri (și 78 de victorii), în 2011 a avut 6 meciuri pierdute (și 70 de victorii), iar în 2014 a avut doar 8 meciuri în care a fost depășit (și 61 de victorii).

Rezumatul partidei Novak Djokovic vs Martin Klizan:

S-ar putea să te intereseze și: